Binnenkort te zien

De Gouden Wolf

De Gouden Wolf

zaterdag 26 september om 23.15 uur op NPO 2

‘Door die documentaire is iedereen van hem gaan houden,’ vertelt Rachel Hazes over André Hazes: Zij gelooft in mij, de film van regisseur John Appel die het leven van de populaire zanger enorm veranderde. Het is één van de vele verhalen over de impact van documentaires die in het programma De Gouden Wolf aan bod komen. Aanleiding is het 25-jarig bestaan van Het Uur van de Wolf. In verband met dit jubileum is na een verkiezing onder filmmakers een top 15 tot stand gekomen van de beste Uur van de Wolf-documentaires uit de afgelopen 25 jaar. Filmmaakster en presentator Marijn Frank blikt in De Gouden Wolf terug op deze vijftien films. Aan de hand van sleutelscènes praat ze met hoofdpersonen en makers over hoe zij terugkijken en wat het heeft teweeggebracht. De Gouden Wolf geeft ook een boeiende kijk achter de schermen van het maakproces, dat lang niet altijd over rozen gaat. Welke film staat op nummer één en wie mag dus De Gouden Wolf op de schoorsteenmantel zetten?

Regie: Marcel Goedhart
Productie: NTR
Jaar: 2020

De Nacht van de Wolf

De Nacht van de Wolf

de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 september op NPO 2

Na De Gouden Wolf kun je genieten van de hele nacht Het Uur van de Wolf. Diverse bijzondere documentaires uit de rijke geschiedenis volgen elkaar op, waaronder Boudewijn de Groot: Kom nader, Bloot: Een film over acteren en De jacht op mijn vader.

Jochem Myjer: Nog eentje dan

Jochem Myjer: Nog eentje dan

maandag 28 september om 20.30 uur op NPO 2

Regisseur Suzanne Raes volgt kleinkunstenaar Jochem Myjer tijdens het laatste deel van zijn ruim drie jaar durende theatertournee van Adem in, adem uit.

Regie: Suzanne Raes
Productie: Docmakers
Jaar: 2020Naar website