Over NTR

Wij maken toegankelijke en relevante programma’s voor alle doelgroepen. Van Het Klokhuis tot Andere Tijden, van Het Uur van de Wolf tot Nieuwsuur. We zijn een publieke omroep met wettelijke taken, zonder leden en onafhankelijk. De NTR is ontstaan uit een fusie van NPS, Teleac en RVU. [N(PS)+T(eleac)+R(VU)]

Wij streven ernaar om inspirerende programma’s te maken, die een bijdrage leveren aan persoonlijke groei én onderlinge verbinding. Dit doen wij vooral op het gebied van (achtergrond)informatie, cultuur en educatie. We hebben een divers programma-aanbod, met oog voor thema’s en doelgroepen die onderbelicht dreigen te blijven. Dat maakt de NTR 'speciaal voor iedereen'.

Wij zijn breed verankerd in de samenleving, o.a. via nauwe samenwerking met tal van maatschappelijke en culturele organisaties. Van het Holland Festival tot het Rijksmuseum, van HandicapNL tot de Nationale Opera. De waarden en taken van de NTR sluiten aan op de prioriteiten van de NPO (journalistiek, drama, documentaires, jeugd, kennis en cultuur). Daarmee staat de NTR in het hart van het publieke bestel.