Mag ik je aanraken?

Uitzending: dinsdag 3 oktober 2023 om 22.40 uur op NPO 2
Regisseur (Supernova, 2014), actrice (De Droom van de Jeugd, 2023) en scenarioschrijver Tamar van den Dop toont met Mag ik je aanraken? hoe het is als acteur in Nederland om een seksscène te spelen. Tegen de achtergrond van het streven naar een meer inclusieve en gelijkwaardigere samenleving, onderzoekt ze samen met verschillende acteurs hoe de verbeelding van intimiteit in films de afgelopen decennia tot stand kwam.

Diverse Nederlandse acteurs vertellen over hun ervaringen op de filmset. Wat ging er mis, wanneer ging het goed en hoe kijken we met de kennis van nu hierop terug? Een jonge generatie acteurs groeit op met de aanwezigheid van een intimiteitscoördinator op de set, werkt dat ook goed voor de oude garde? Wat is er nodig voor betere, mooiere en spannendere intieme scenes? Hoort ongemak er gewoon bij of hebben we onszelf dat wijsgemaakt? En wanneer gaat ongemak de grens over?

Met Alidtcha Binazon, Gijs Naber, Hanna van Vliet, Joes Brauers, Monic Hendrickx, Peter Faber, Gustav Borreman, Waldemar Torenstra, Jeroen Krabbé, Nora El Koussour, Hannah Hoekstra, Jeroen Spitzenberger, Minne Koole, Rifka Lodeizen, Lina Heijmans, Malou Gorter, Georgina Verbaan, Maria Kraakman en Emmanuel Ohene Boafo.

Mag ik je aanraken? van Tamar van den Dop is op dinsdag 3 oktober om 22.40 uur te zien bij de NTR op NPO 2 (Het Uur van de Wolf). Ook tourt de film als special met nagesprek langs verschillende filmtheaters. Mag ik je aanraken is geproduceerd door Witfilm en NTR.

Theatertour

26 sep - Filmhuis Den Haag

27 sep - Lux Nijmegen

ntb - De Balie Amsterdam

ntb - Lumière Maastricht

Een special op het NFF in samenwerking met Vrouwen in beeld