Binnenkort te zien

Vrienten en Vrienten in: Basmannen

zondag 8 november - 17.10 uur - NPO 2

Henny Vrienten is nog niets van zijn scherpte en muzikaliteit verloren, maar de nieuwe generatie klopt op de deur. Het is nota bene zijn eigen zoon Xander, die momenteel furore maakt bij Jett Rebel, die zijn vader wijst op de veranderende tijden. Beide mannen delen hun liefde voor de basgitaar, bezoeken tal van collega’s en tonen ons de prikkelende botsing van generaties.

The Kinks: Echoes of a world

vrijdag 13 november - 13.55 uur - NPO 2

Aan de vooravond van een reeks reünieconcerten van The Kinks kijken de broers Ray en Dave Davies terug op hun roemruchtige verleden. Centraal staat het ‘vergeten meesterwerk’ Green Village Preservation Society uit 1968. Dankzij nieuwe interviews met de hoofdrolspelers, nog nooit eerder vertoonde opnamen uit de topjaren en heerlijke verhalen van prominente collega’s herleven de hoogtijdagen van The Kinks.

Regie: Charlie Thomas
Productie: Special Treats Production
Jaar: 2019

The Kinks: Echoes of a world is al eerder uitgezonden in Het Uur van de Wolf.

Little Stars of Bethlehem

zondag 15 november - 17.10 uur - NPO 2 (herhaling)

Acht Palestijnse kinderen uit Bethlehem worden uitgenodigd om op te treden op de Cello Biënnale in Amsterdam. Het biedt de kinderen een uitweg in een leven waarin de spanningen hoog oplopen vanwege de politieke situatie in het gebied. In de sferische documentaire Little Stars of Bethlehem observeert regisseur Shariff Nasr hoe zij de kennismaking met een vrije wereld ervaren.

Linda Ronstadt - The Sound of My Voice

zaterdag 21 november - 23.20 uur - NPO 2

Linda Ronstadt (1946) verkocht wereldwijd ruim honderd miljoen albums en won elf Grammy’s. Ze is één van de meest succesvolle en veelzijdige zangeressen van de twintigste eeuw.

Nu online

Jochem Myjer: Nog eentje dan

Jochem Myjer: Nog eentje dan

Regisseur Suzanne Raes volgt komiek Jochem Myjer tijdens het laatste deel van zijn ruim drie jaar durende theatertournee van Adem in, adem uit.

De Gouden Wolf

De Gouden Wolf

Regisseur Marcel Goedhart en presentatrice Marijn Frank onderzoeken de beste documentaires uit 25 jaar Het Uur van de Wolf.

De terugkeer van de Boomtown Rats

De terugkeer van de Boomtown Rats

The Boomtown Rats: eind jaren 70, begin jaren 80 één van de invloedrijkste bands. Deze documentaire onderzoekt de muzikale en sociale erfenis van de Boomtown Rats: niet alleen hun eigen levens veranderden, maar ook Ierland, de Ierse én Britse muziekscene.