Binnenkort te zien

Helmut Newton - The bad and the beautiful

woensdag 3 maart - 23.05 uur - NPO 2

Het bijzondere verhaal van één van de meest iconische fotografen van de twintigste eeuw. Van zijn kinderjaren in het onbegrensde Berlijn, tot zijn artistieke hoogtijdagen in Frankrijk.

Nu online

Kubrick over Kubrick

Kubrick over Kubrick

Filmlegende Stanley Kubrick laat twee decennia na zijn dood dankzij oude openhartige audio-interviews opnieuw van zich horen. In gesprek met filmcriticus Michel Ciment reflecteert hij op zijn oeuvre en vertelt hij over zijn unieke werkwijze.

QT8 - Quentin Tarantino: The First Eight

QT8 - Quentin Tarantino: The First Eight

Op zijn vijftiende verlaat hij school om in een videotheek te gaan werken, waar hij alles ziet dat los en vast zit. Langzaam ontwikkelt hij zich tot een succesvol scriptschrijver en regisseur met een unieke stem. Een documentaire over de eerste acht films uit Quentin Tarantino’s oeuvre.

Paul Verhoeven en de comeback van Showgirls

Paul Verhoeven en de comeback van Showgirls

De filmcritici buitelen in 1995 over elkaar heen bij het neersabelen van Paul Verhoevens Showgirls. De film flopt genadeloos in de bioscoop, maar haalt vervolgens 100 miljoen dollar op via video- en dvd-verkoop en groeit in 25 jaar uit tot een cultklassieker. Is Showgirls eigenlijk een miskend meesterwerk?