Agenda muziekdocumentaires

ABBA forever programmapagina

ABBA Silver ABBA Gold

Zondag 31 december om 20.15 uur op NPO 3

In deze muziekdocumentaire wordt het vijftigjarig bestaan van de Zweedse popband ABBA gevierd. De documentaire volgt de groep vanaf de oprichting in 1972 en de winst op het Eurovisiesongfestival in 1974 met het nummer Waterloo tot aan de virtuele concertreeks in Londen (waar ze aan de hand van hologrammen optraden) en het nieuwe album ABBA Voyage in 2022.

Niet alleen bandleden Agnetha, Anni-Frid, Bjørn en Benny, maar ook mensen als Cher, Andy Garcia, choreograaf Dame Arlene Phillips en filmregisseur Lasse Halström worden geïnterviewd over de muziek, het succes en de bijzondere prestaties van de band. Speciale aandacht is er voor de musical Mamma Mia! die al 25 jaar overal ter wereld te zien is en één van de succesvolste musicals aller tijden is. Ook is er aandacht voor de totstandkoming en opnames van het meest recente album van de band.

Naast de interviews en archiefbeelden komen er natuurlijk ook talloze hits van ABBA voorbij, zoals SOSMamma Mia!FernandoDancing QueenGimme Gimme Gimme en Thank You For The Music.

Regisseur: Chris Hunt   
Producent: Stanza Media Limited