Een exclusief kijkje in het leven van twee ex-gevangenen en hun terugkeer in de maatschappij.

Harry zat al tweemaal vast voor moord en draaideurcrimineel Bram stal voor de zóveelste keer een zakje snoep. Inmiddels zit hun straf er op en zijn ze vrij. Waarom is het zo moeilijk om op het rechte pad te blijven?

In Buiten de Muren volgt podcastmaker Marjolein Knol twee (ex-)gedetineerden op weg naar een leven buiten de muren van de gevangenis. Een stap die simpel lijkt, maar allesbehalve simpel is. Na jaren in de gevangenis voelt het leven binnen veiliger en vertrouwder dan het leven buiten. Een kwart van de ex-gevangenen belandt binnen twee jaar weer in de gevangenis. Hoe komt dit? Eens een crimineel altijd een crimineel? Of begeleiden we hen niet goed terug naar de samenleving? Marjolein Knol kreeg exclusieve toegang tot de Penitentiaire Inrichting Veenhuizen om zo het traject van de twee ex-gevangenen nauwlettend te kunnen volgen.

Buiten de Muren van Marjolein Knol (maker van de succesvolle podcast Binnen de Muren) is een zesdelige podcast over schuld en vergeving, kansen krijgen en kansen pakken.

De podcast is vanaf 12 mei 2021 beschikbaar via NPO Radio 1 en alle podcast-apps.