Maak kennis met de spelers

The Genius spelerpagina

Fabian Franciscus (39)

Cabaretier

Fabian heeft autisme en OCS, maar heeft een IQ van ‘niet veel meer dan 140’ en is cabaretier. Dit vat vol tegenstellingen is eigenzinnig maar sociaal, grappig en slim, en nog eens bloedfanatiek ook.

Thomas Olde Heuvelt

Thrillerschrijver

Thomas is een echte spelletjesfanaat en wint altijd met spellen als Risk en 30 Seconds. Werd derde in De Slimste Mens en was toen ook heel fanatiek. En wie is er nou beter in het beramen van complotten en het inschatten van karakters dan een thrillerschrijver?

Nelke Mast (22)

Kunstenaar

Nelke uit Friesland omschrijft zichzelf als newage-bimbo. Ze is afgestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, weet alles over Freud, en vindt dat een academische achtergrond een Pamela Anderson-look elkaar niet hoeven uit te sluiten. En ze is ook nog eens een kampioen in Machiavelli en Weerwolven van Wakkerdam.

Nizar El Manouzi (26)

Acteur en presentator

Nizar is veelzijdig, intelligent en een charmante spring-in-‘t-veld. Als acteur draait hij zijn hand niet om voor een leugentje of twee. En hopelijk heeft hij nog wat recherchetechnieken opgepikt uit zijn rol in Mocro Maffia!

Nouchka Fontijn

Olympisch bokser

Nouchka Fontijn is een van de grootste vrouwelijke boksers van ons land. Deze kampioene is bikkelhard maar lacht regelmatig van oor tot oor. Pakt ze haar medespelers in met haar charmes of geeft ze hen een onverwachtse rechtse hoek? Als topsporter heeft zij een echte winnaarsmentaliteit, dus laten we hopen dat het zo ver niet komt.

Roxanne Kwant (25)

Presentator/online personality

Roxanne begon bij RUMAG, waar ze zich bewees als sociaal talent. De charismatische presentatrice vestigde zich met haar trademark-uitspraken als ‘thumbs up’ en ‘twerk’. Deze girlboss is niet snel onder de indruk van een ander en weet met veel humor mensen om haar vinger te winden.

Feride Tosun (31)

Strafrechtadvocaat

Feride is gekozen tot een van de beste strafrechtadvocaten van Nederland. Wheelen en dealen is haar niet onbekend, en haar moreel kompas is feilloos. Zullen haar onderhandelingstechnieken haar redden in The Genius?

Jasper Lijfering (29)

Horlogehandelaar

Jasper bouwde vanaf zijn 21e gestaag aan een horloge-imperium. Hij heeft klanten over de hele wereld, waaronder vaste klant Ellen DeGeneres. Als er iemand gevoel heeft voor vlijen, onderhandelen en pushen, dan is het Jasper wel. Deze gentleman is een wolf in schaapskleren.

Rick Broers (26)

YouTuber/Livestreamer

Nederlands grootste livestreamer zou eigenlijk scheikundedocent worden, maar koos na zijn master toch voor een gaming/livestream-carrière. Hij onderwerpt zich regelmatig aan ‘subhatons’, waarbij zijn spel en zijn leven voor een langere tijd 24/7 online te volgen zijn. Het leverde hem al menig award op. Deze fanatieke gamer is niet alleen thuis in computerspellen; hij is ook kampioen in tactische bordspellen.

Anna-Maja Kazarian (22)

Schaakmeester

Als het op strategie en vooruitdenken aankomt, is Anna-Maja onverslaanbaar. Ook is deze schaakster geen vreemde voor de camera. Sinds een paar jaar streamt ze haar partijen live op Twitch en heeft daarmee een vaste volgersschare waarmee ze connect.