Vanaf 3 oktober is de reality gameshow The Genius te zien op NPO 3. In acht afleveringen volgen we tien bekende spelers in hun strategische strijd vol bluf, branie en sluwe streken; wie mag zich na acht afleveringen The Genius noemen?

De spelers van The Genius zijn specifiek geselecteerd op hun brain- en social skills. Elke speler brengt een uniek eigen talent mee. Is de bekende strafpleiter in het voordeel wegens haar onderhandelingsvaardigheden? Of juist de Olympisch bokser vanwege haar winnaarsmentaliteit? Doet de bekende youtuber met zijn game-ervaring het goed, of juist het schaaktalent? The Genius vraagt om samenwerking én intrige. Om te winnen sluiten spelers allianties, die ze genadeloos moeten durven verbreken.

In elke aflevering van The Genius wordt er een Main Match en een eliminatiespel, de Death Match, gespeeld. Om deze te overleven zijn strategisch inzicht en sociale intelligentie niet voldoende, alleen in combinatie met slimme moves en een strakke pokerface kom je er. Wie mag zich straks The Genius noemen?

The Genius is oorspronkelijk een Koreaans format en wordt internationaal omschreven als: ‘de beste reality gameshow ooit gemaakt’. Afleveringen werden via social media over de hele wereld gedeeld!