Welkom in de jaren 60

Welkom in de jaren 60

Op 3 september start de NTR met een nieuwe historische comedy voor jong en oud: Welkom in de jaren 60. Na Welkom in de Gouden Eeuw, Welkom bij de Romeinen en Welkom in de IJzeren eeuw staan dit keer de jaren 60 centraal: John en Jackie Kennedy, Neil Armstrong, Joeri Gagarin, Ramses Shaffy en Annie M.G. Schmidt; ze zijn allemaal allang dood maar voor deze serie maken ze een uitzondering en zitten ze op de bank bij talkshowhost Dorine Goudsmit (Plien van Bennekom).


Net als in de vorige series doen er veel bekende acteurs mee. Zo kruipen Tygo Gernandt en Marc-Marie Huijbregts  in de huid van Floris en Sindala, zien we Pim Muda en Birgit Schuurman in bed als John Lennon en Yoko Ono en vertelt Peter Paul Muller als John F Kennedy over zijn tijd als president van Amerika. Pierre Bokma en Hans Kesting strijden als astronauten Joeri Gagarin en Neil Armstrong om de eer in de spacerace, Alex Klaasen en Maarten Heymans laten hun gouden keeltjes horen als de oudere en jongere Ramses Shaffy en Olga Zuiderhoek en Ellen Pieters blikken als prinses Beatrix terug op haar leven

Ook Martine Sandifort, Gijs de Lange, Anniek Pheifer, Ilse Warringa, Roos van Erkel, Rop Verheijen, Laus Steenbeeke, Remko Vrijdag, Rogier in ’t Hout, Dick van den Toorn, Elise Schaap, Anne-Marie Jung, Bas Hoeflaak, Beau Schneider, Guy Clemens, Lies Visschedijk, Hein van der Heiden, Paul Kooij, Michiel Nooter, Xander van Vledder, Samora Bergtop en vele anderen vertolken in deze serie op hilarische wijze verschillende personages uit de jaren 60.

De serie is wederom geschreven en geregisseerd door Niek Barendsen.
Historisch adviseur: Prof. Dr. Lex Heerma van Voss.


Prijswinnende series

De serie Welkom bij de Romeinen, ook van de hand van Niek Barendsen, won in 2015 de Cinekid Kinderkast Publieksprijs. Welkom in de Gouden Eeuw (2012) kreeg een eervolle vermelding van de jury van de Zilveren Nipkowschijf.

 

Afleveringen Welkom in de jaren 60


Aflevering 1: Wetenschap – met Hans Kesting en Pierre Bokma als astronauten Neil Armstrong en Joeri Gagarin.

De grote astronaut Neil Armstrong zit op de bank bij Dorine, en vertelt alles over de uitvindingen in ‘zijn’ jaren 60. Maar dan komt zijn grote rivaal op: de Rus Joeri Gagarin. Wordt het ruzie of wordt het gezellig? Nadat alle uitvindingen zijn bekeken komt de mystery guest erbij: het eerste levende wezen in de ruimte… wie zal dat zijn? Met o.a. de spacerace, de pil, radiopiraat Veronica en de eerste harttransplantatie.

 

Aflevering 2: Welvaart – met Marjan Luif als Annie M.G. Schmidt

De beroemde Annie M.G. Schmidt zit op de bank bij Dorine en vertelt over de enorme welvaart in ‘haar’ jaren 60. Maar als blijkt dat ze niet in beeld mag roken en drinken is ze verbijsterd: zijn we terug in de jaren 50? Tot slot komen haar fans haar smeken om een handtekening, tot blijdschap van Annie. Met o.a. Dolle Mina’s, gastarbeiders, de bermtoeristen en de modepolitie.

 

Aflevering 3: Dagelijks leven - met Olga Zuiderhoek en Ellen Pieters als Prinses Beatrix

Prinses Beatrix is te gast bij Dorine en vertelt alles over ‘haar’ jaren 60; over haar grote liefde Claus, de fotografen die hen achtervolgden, de rellen bij haar huwelijk en over haar moeder Juliana. Tot haar vreugde komen haar acht kleinkinderen haar verrassen. Met o.a. de hel van ‘63, paparazzi, de minirok en Phil Bloom.

 

Aflevering 4: Kunst – met Alex Klaasen en Maarten Heijmans als Ramses Shaffy
De beroemde zanger Ramses Shaffy vertelt Dorine alles over kunst in ‘zijn’ jaren 60, hoe het roer om moest. Hij drinkt gezellig een glas wijn te veel en lacht om alles, en tot zijn vreugde komt Liesbeth List hem vergezellen op de bank; samen zingen ze al hun oude liedjes. Met o.a. de pindakaasvloer, Floris en Sindala, de modepolitie en Aktie Tomaat.

 

Aflevering 5: Opstand en revolutie – met Pierre Bokma als Robert Jasper Grootveld

De anti-rookmagiër Robert Jasper Grootveld, de man achter provo en opstand op het Spui, zit op de bank bij Dorine en vertelt alles over ‘zijn’ woelige jaren 60, toen hij met grappige acties de politie tot wanhoop bracht. Hij onthult alles over zijn verleden als ijscoman en hoe hij eigenlijk Sinterklaas had willen worden. Dan wordt hij verrast door zijn grote idool. Met o.a.  katholieke kerk, Hit of Herrie met Boudewijn de Groot, de hippies en de anti-autoritaire kresj.

 

Aflevering 6: De wereld – met Peter Paul Muller en Tina de Bruin als John en Jackie Kennedy

John en Jackie Kennedy, het beroemdste paar van hun tijd, zit op de bank bij Dorine en ze vertellen alles over ‘hun’ jaren 60, toen John president van Amerika was. Ze lachen wat af samen, maar als een oude vriendin van John opkomt om voor hem te zingen, wordt Jackie wel heel erg jaloers. Met o.a. Woodstock, Cuba crisis, Johnson molenaar en Rosa Parks.

 

Uitzending: vanaf 3 september, iedere zaterdag om 18.15 uur bij NPO Zapp op 3

Meer nieuws