Schooltv voor thuis tijdens de lockdown

Kind kijkt Schooltv op TV

De scholen dicht. Dat is toch weer even omschakelen. Gelukkig blijft Schooltv ondersteuning bieden aan docenten en ouders, want video’s uit de les bekijken leerlingen gewoon vanuit huis. Op Schooltv.nl is een breed aanbod te vinden aan educatieve video’s en lesmateriaal voor alle leeftijdsgroepen. En tijdens de schoolsluiting is Schooltv weer terug op TV, te zien via het themakanaal NPO Zappelin extra.

Schooltv weer op de buis

Zolang de scholen gesloten zijn zullen er net als in het voorjaar iedere werkdag tussen 9.00 en 12.00 uur educatieve Schooltv programma’s uitgezonden worden op TV via het themakanaal NPO Zappelin extra. Dit themakanaal is in het basispakket te zien bij Ziggo op kanaal 311, KPN op kanaal 58 en T-mobile op kanaal 195.  

De programmering is als volgt:

09.00 tot 09.30 uur:                  groep 1 en 2
09.30 tot 10.00 uur:                   groep 3 en 4
10.00 tot 11.00 uur:                     groep 5 en 6
11.00 tot 12.00 uur:                     groep 7 en 8

NPO Zappelin extra is ook online te bekijken op NPO Start.

Video’s online

Leerlingen kunnen natuurlijk ook terecht op Schooltv.nl. Voor alle vakken, thema’s en leeftijden zijn er video’s, interactieve schoolplaten, scrolverhalen en quizzen. Tafels en sommen tot 20 leer je met Fruit op Tafel, de drie aapjes van Letterjungle helpen je met leren lezen en handige ezelsbruggetjes leer je met de Snapje?-video’s.

De interactieve schoolplaten leren kinderen meer over allerlei thema’s, zoals het leven in de sloot, het menselijk lichaam en de Tweede Wereldoorlog. Een opkikker nodig thuis? Laat de kinderen meezingen en bewegen op de vrolijke muziekvideo’s van Méér muziek in de klas. Of even ontspannen met een film? Onder de noemer Film in de klas, vind je per groep speciaal geselecteerde korte en lange Nederlandse films. 

Handig! Schooltv top 10 tips voor thuis
Per basisschoolgroep hebben we de top 10 van onze leukste en meest leerzame afspeellijsten, programma’s, films en quizzen gebundeld. Normaal voor in de klas, maar nu ook handig voor thuis. Bekijk de lijstjes.

Afspeellijsten via ‘Mijn Schooltv’   
Op schooltv.nl maak je via 'Mijn Schooltv' eenvoudig afspeellijsten met video’s aan, waarna je ze met leerlingen en ouders kunt delen. Bekijk hier hoe dat moet. Nog niet zo bekend op Schooltv.nl? Deze introductievideo maakt je snel wegwijs.

En goed om te weten; het online platform van Schooltv is voor iedereen gratis toegankelijk én altijd reclamevrij.

Meer nieuws