Junior Fellowship

Winnaars Junior Fellowship aflevering

Rowena Boelens & Myrthe Steltenpool, Ciska Daalder en Mees Blom zijn de winnaars van Rijksmuseum Junior Fellowship 2024. Dit is de jaarlijkse prijs voor het beste profielwerkstuk door middelbare scholieren, georganiseerd door het Rijksmuseum en de NTR. Dit jaar werden 68 werkstukken ingestuurd. Tijdens een feestelijke uitreiking in het Rijksmuseum werden de winnaars bekend gemaakt door juryvoorzitter Astrid Sy. De winnaars ontvangen een studiebeurs van € 1.500,-.

"Ook dit jaar waren de profielwerkstukken van de finalisten van hoog niveau. De enorme toewijding, originaliteit, eigen stijl en creativiteit die ieder werkstuk toonde, maakten het voor de jury weer een plezier om te lezen."
Astrid Sy, juryvoorzitter Rijksmuseum Junior Fellowship

De winnaars

Winnaar vmbo
Rowena Boelens & Myrthe Stelten pool
Titel werkstuk: Verzet tijdens de Tweede wereldoorlog
School: Martinus College (Grootebroek)

Winnaar havo
Ciska Daalder
Titel werkstuk: Al, a blessing or a curse?
School: Bonaventura Lyceum Mariënpoelstraat (Leiden)

Winnaar vwo
Mees Blom
Titel werkstuk: De Ballroom-scene, een revolutie onder spotlights
School: Berger Scholengemeenschap (Bergen, NH)

Traineeship
De auteurs van de zeven beste inzendingen hebben, voorafgaand aan de uitreiking, een intensief meerdaagse traineeship doorlopen, waarbij ze een kijkje achter de schermen van het Rijksmuseum en de NTR kregen. De finalisten hebben explainer­video's (korte uitlegvideo's) gemaakt en rondleidingen ontwikkeld over het onderwerp van hun eigen werkstuk. Hiervoor werkten de deelnemers samen met onderwijsmedewerkers van het Rijksmuseum en redacteuren van de NTR. De video's verschijnen binnenkort op SchoolTV.

Rijksmuseum Junior Fellowship
Het Rijksmuseum Junior Fellowship is dé profielwerkstukprijs van het Rijksmuseum. Alle scholieren (van vmbo tot vwo) die een werkstuk maken dat een relatie heeft tot het museum, kunnen hun werkstuk insturen. Wanneer ze dat doen, maken ze kans op een meerdaags traineeship in het museum én een studiebeurs van €1.500.-.

Het Rijksmuseum Junior Fellowship wordt mogelijk gemaakt door Stichting Sophir/Rijksmuseum Fonds

Foto: ©Almicheal Fraay (@maikeljay)

Meer nieuws