Geschiedenisdocent van het jaar

Geschiedenisdocent van het jaar top 3

Drie excellente geschiedenisdocenten uit het voortgezet onderwijs zijn genomineerd voor de titel Geschiedenisdocent van het jaar. Een prijs die voor de negende keer wordt uitgereikt door de NTR, het Nationaal Archief en het Rijksmuseum. De winnaar van de titel Geschiedenisdocent 2022 wordt op zaterdag 12 november bekendgemaakt in het Rijksmuseum.

Noraly Beyer, Juryvoorzitter: "Wij presenteren een top 3 van spetterende geschiedenisdocenten met hoge vakdidactische kwaliteit en pedagogische gevoeligheid."

De volgende docenten vormen de top 3 (in alfabetische volgorde):


Klik hier om kennis te maken met de docenten.

De selectie
De zoektocht naar de beste geschiedenisdocent begon in maart van dit jaar. Scholieren, directies en collega’s droegen op verzoek van het Nationaal Archief, de NTR en het Rijksmuseum tientallen docenten voor. Uit al deze inzendingen koos de jury vijftien talenten. Leden van de vakjury, bezochten deze vijftien docenten op hun school en woonden lessen bij. Dit leidde tot de nominatie van zes docenten. Uit de zes docenten is deze top drie gekozen, waaruit de jury De Geschiedenisdocent van het jaar kiest. De winnende docent is een jaar ambassadeur van het geschiedenisonderwijs, neemt een lesvideo op én mag met de hele klas naar het Rijksmuseum. De top drie wordt tevens met hun leerlingen uitgenodigd in het Nationaal Archief in Den Haag.

Geschiedenisdocent van het jaar is een samenwerking van het Rijksmuseum, de NTR en het Nationaal Archief.

Meer nieuws