Plek voor talent

De NTR biedt verschillende plekken voor talentontwikkeling en maakt graag ruimte voor nieuw divers talent - zowel voor als achter de schermen.

Hier vind je voorbeelden van programma's en projecten over en door talent én hoe en wanneer je jezelf daarvoor kunt aanmelden.

Docwerk & Art Dept.

Docwerk is een werkervaringsplek voor (afgestudeerde) film- en mediamakers. Hier werk je onder begeleiding van NTR en Van Osch Films aan Art Dept. voor NPO2 extra.

Ontwikkel je talent bij Art Dept: dé kans voor filmmakers!

Ben jij een gepassioneerde startende filmmaker en klaar om je carrière een kickstart te geven? Art Dept, hét kunst- en cultuurprogramma op NPO 2 extra, biedt jou de kans om je te ontwikkelen en schitteren. Deze serie korte documentaires, gefocust op talentvolle kunstenaars, wordt volledig gemaakt door opkomende filmmakers zoals jij! 

Wat is Art Dept? 

Art Dept is een samenwerking tussen NTR en Docwerk (Van Osch Films), een creatieve broedplaats voor audiovisueel talent. Gedurende 4,5 maand werk je intensief samen met vier andere makers aan culturele content voor NTR, NPO 2 extra en Van Osch Films. Dit traject biedt niet alleen praktische ervaring, maar ook coaching van gerenommeerde experts en workshops die je vaardigheden naar een hoger niveau tillen. 

Waarom meedoen? 

  • Professionele groei: Ontwikkel je talent door intensieve begeleiding en leer de kneepjes van het vak van ervaren professionals. 
  • Unieke kans: Creëer vier korte films die worden uitgezonden op NPO 2 extra en te zien zijn op NPO Start en NTR.nl. 
  • Netwerk: Leer de wegen kennen binnen de omroepen en bouw een waardevol netwerk op in Hilversum en de bredere film- en documentairewereld. 
  • Inspirerende werkplek: Werk vanuit de creatieve Willem Twee-Fabriek in Den Bosch. 
  • Vergoeding: Ontvang een bruto vergoeding van €923,40 per maand per maand (op basis van 32 uur per week, inclusief werkgeverslasten) plus reiskostenvergoeding. 


Hoe meld je je aan? 

Wil jij jouw talent laten zien en verder ontwikkelen? Solliciteer dan nu voor een van de werkervaringsplekken bij Art Dept! Stuur uiterlijk 19 augustus je motivatiebrief (maximaal 1 A4), CV en links naar je eerdere werk naar sander.nieuwenhuijsen@ntr.nl en frank@vanoschfilms.nl onder vermelding van 'Art Dept sollicitatie'. 

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie voordat je je aanmelding verstuurt. 

Belangrijke data: 

Reserveer alvast 3 en 5 september in je agenda. Op deze dagen nodigen we een aantal sollicitanten uit in Hilversum om te laten zien waarom jij de perfecte kandidaat bent voor Art Dept.  

Na de selectieprocedure starten we in oktober met een kennismaking en de eerste vergadering. Vanaf 18 november ga je intensief aan de slag met de eerste opnames en montage. Van december tot eind maart volgen workshops en werk je samen aan je volgende drie items. 

Pak deze kans om jouw carrière een vliegende start te geven en je filmvaardigheden verder te ontwikkelen bij Art Dept. We kijken uit naar jouw aanmelding! 

"Ik durf mezelf nu wel echt filmmaker te noemen. Omdat mijn opleiding geen filmopleiding was deed ik dat eerst nog niet. Maar met deze nieuwe berg ervaring en vier eindresultaten weet ik dat het wel goed zit. Ik heb heel wat praktische zaken over geluidsopname, montage en camera’s geleerd. Daarnaast hebben we ook onze eerste stappen in de film en tv-wereld van Hilversum gezet" - Okki Poortvliet (DOKWERK/Art Dept. 2021)

Werkervaringsplekken bij Net in Nederland

Net in Nederland is het online platform van de NPO voor en door nieuwkomers. Het platform helpt nieuwkomers om hun weg te vinden in de Nederlandse samenleving. De verhalen worden gepubliceerd in het Nederlands, Arabisch en Oekraïens. Net in Nederland wordt niet alleen gemaakt voor nieuwkomers, maar vooral ook door nieuwkomers. Jaarlijks zijn er 2 werkervaringsplaatsen beschikbaar voor vluchtelingen met een journalistieke achtergrond die ook in Nederland weer hun werk willen gaan doen. Zij worden begeleid door een vaste kern van redacteuren en krijgen 1 jaar de kans om werkervaring op te doen.

Zie ook: netinnederland.nl

Meer informatie? Mail naar: netinnederland@ntr.nl

Teledoc Campus

Talentvolle makers krijgen de kans om een documentaire van 25 minuten te maken voor NPO 3.
Teledoc Campus is een talentontwikkelingsproject van CoBO, Nederlands Filmfonds, NPO-fonds en de NPO & publieke omroepen.

Per jaar zijn er 3 of 4 indienrondes, verspreid over het jaar. De exacte deadlines, aanmeldingsprocedure en meer informatie vind je via CoBO.

Filmplannen kunnen een financiële toekenning krijgen voor ontwikkeling; de research en het schrijven van een documentairescript. Na uitwerking tot een script vindt opnieuw selectie plaats voor mogelijke realisering van de documentaire.
Bekijk de afleveringen op NPO Start
.

New Generation

New Generation portretteert Nederlandse jazztalenten die duidelijk een eigen pad zijn ingeslagen in de muziek, en gerespecteerd worden door de generaties die hen voorgaan.
Bekijk New Generation op NPO Start.

Stages & vacatures

Studeer je nog en zoek je een stage? Bij Mediastages vind je een overzicht van de openstaande stageplekken. Een overzicht van reguliere vacatures bij de NTR vind je hier.