Ramadan-programmering bij de NTR

Tijdens de Ramadan onthouden moslims zich van eten en drinken tussen zonsopgang en zonsondergang. Maar deze maand draait niet alleen om het vasten: het draait ook om solidair zijn met mensen die het minder goed hebben.

Dat en meer wil de NTR graag voor het voetlicht brengen met een speciale, veelzijdige programmering.

Ramadan Bites

Ramadan Bites

In video's op Instagram, WhatsApp en TikTok brengt Ramadan Bites dagelijks een flinke portie comedy en ontspanning tijdens de vastenmaand. Op dit platform is het dertig dagen lang smullen van hilarische sketches, grappige interviews en herkenbare video's. Ramadan Bites is een samenwerking van getalenteerde makers, zoals Nora Akachar, Alkan Çöklü, Soumaya Ahouaoui, Musa en Ouassima Tajmout.

Zij verrassen de kijker dagelijks met uiteenlopende content. Niets staat vast, er kan van alles voorbijkomen in de tijdlijn van de volgers van Ramadan Bites. Een hilarische video, een flauwe grap, een lied, een hart onder de riem.. Daarnaast zijn er ook bijdragen van De Borrelnootjez en komen er speciale Ramadan versies van de veelbekeken Alkan Tubbies.

Meer Ramadan Bites

Suhoor Stories

Suhoor Stories

Dagelijk vanaf zondag 10 maart: op werkdagen van 4.30 uur – 5.00 uur en in het weekend van 5.30 uur – 6.00 uur op NPO Radio 1. De livestream van Suhoor Stories is ook te volgen via NPO 2. Na afloop is de uitzending als podcast te beluisteren op NPO Luister.

De NTR en ROSE stories presenteren Suhoor Stories, een dagelijks radioprogramma tijdens de Ramadan dat ochtendrituelen van meer dan een miljoen Nederlanders onder de aandacht brengt.  Tijdens de Ramadan vasten moslims van zonsopgang tot zonsondergang en de maaltijd die voor zonsopgang wordt genuttigd heet suhoor. Deze maaltijd wordt vaak in familieverband genuttigd en is een bijzonder moment van samenzijn, geluk en nostalgie. Suhoor Stories is ontwikkeld om stil te staan bij dit speciale moment tijdens de dag. Tijdens het programma worden actualiteiten, inspirerende verhalen, handige recepten en de laatste slot voordat het vasten aanbreekt behandeld.

Het programma wordt elke dag gepresenteerd door één van deze zeven vrouwen met een allemaal een islamitische achtergrond: Zondag: Fairouz Hofman, maandag: Fitria Jelyta, dinsdag: Ouassima Tajmout, woensdag: Nora Akachar, donderdag: Mahi Khalesi, vrijdag: Hajar Yakhoubi, zaterdag: Dounia Maakor.

Meer Suhoor Stories

Villa Ramadan

Villa Ramadan

Elke woensdag vanaf 13 maart om 23.10 uur op NPO 2 (herhaling op zondagmiddag 16.26 uur)
In Villa Ramadan ontvangt Karim Amghar elke uitzending vijf gasten voor wie het dit jaar een speciale ramadan is. Hij gaat met ze in gesprek over hoe zij deze maand beleven en waarom het deze keer voor hen zo speciaal is. Ze brengen gezamenlijk een dag door in de villa en bereiden samen een iftarmaaltijd.

Karim: "Dat de Ramadan een bijzondere maand is, dat wist ik al. Maar wat hebben mijn gasten bijzondere verhalen. Het was een gezellige en ongelofelijke ervaring om hun emoties en energie te voelen. Het was prachtig om te zien hoe divers de moslimgemeenschap in Nederland is, zowel in uiterlijk en manier van geloven, als in de verhalen."

Woensdag 13 maart zijn Deqa Warsame, Aïsha Sriram, Mhemed Razzouki, Yasmine Bellachi en Saud Jama te gast.

Meer Villa Ramadan