Hoe word ik 100?

We worden steeds ouder. In 2040 zal maar liefst 25% van de Nederlanders 65 jaar of ouder zijn. Maar hoe word je gezond ouder? Petra Grijzen duikt in de wereld van de 100-plussers. Wetenschappers Henne Holstege, Eline Slagboom en Rose Anne Kenny vertellen wat wij kunnen leren van deze groep ouderen en wat je zelf kunt doen om vitaal oud te worden.

Actueel

Het Technologische Lichaam

Een stap niet gemeten is een stap niet genomen. Het horloge om je pols en de telefoon in je broekzak houden continu bij of je wel voldoende beweegt, goed slaapt of misschien niet te gestrest bent. Leren we onze lichamelijke gezondheid daadwerkelijk beter kennen, of worden we er misschien juist ongezonder van? In de podcastserie Het Technologische Lichaam bespreekt verslaggever Stijn Goossens zijn zoektocht naar een antwoord op de vraag waarom we ons lichaam zo nodig moeten meten. 

Zijn virussen het kankermedicijn van de toekomst?

Wereldwijd zoeken wetenschappers naar virussen die kankercellen kunnen aanvallen. Voor Nederlandse patiënten is virustherapie nog niet beschikbaar, maar er wordt wel veelbelovend onderzoek naar gedaan. Petra Grijzen ziet hoe zelfs in gorillapoep gezocht wordt naar een toekomstig kankermedicijn.

Meer NTR Wetenschap