Winnaars Rijksmuseum Junior Fellowship 2023

Dit zijn de winnaars: Rijksmuseum Junior Fellowship 2023

Leila Hak en Thijmen Eriks zijn de winnaars van Rijksmuseum Junior Fellowship 2023. Dit is de jaarlijkse prijs voor het beste profielwerkstuk gemaakt door middelbare scholieren. Dit jaar werden 90 werkstukken ingestuurd. Tijdens een feestelijke uitreiking in het Rijksmuseum werden de winnaars bekend gemaakt door juryvoorzitter Astrid Sy. De winnaars ontvangen een studiebeurs van € 1.500,-. Rijksmuseum Junior Fellowship 2023 wordt georganiseerd door het Rijksmuseum en de NTR.

Astrid Sy, juryvoorzitter Rijksmuseum Junior Fellowship: De enorme ambitie, nieuwsgierigheid, intelligentie en creativiteit die spreekt uit de profielwerkstukken heeft de jury ook dit jaar weer verbaasd. Alle werkstukken vonden we op basis van creativiteit en originaliteit hoogstaand.

De winnaars

Winnaar havo
Leila Hak
Titel werkstuk: Zwart Licht
School: Geert Grote College, Amsterdam

Winnaar vwo
Thijmen Eriks
Titel werkstuk: Het oeuvre van Europa
School: Berger Scholengemeenschap, Bergen (NH)

Traineeship
De auteurs van de 7 beste inzendingen hebben, voorafgaand aan de uitreiking, een meerdaagse traineeship doorlopen, waarbij ze een kijkje achter de schermen van het Rijksmuseum en de NTR kregen. De finalisten hebben explainervideo’s (korte uitlegvideo’s) gemaakt over een onderwerp van hun eigen werkstuk. Hiervoor werkten de deelnemers samen met de redactie van NPO Kennis. De video’s verschijnen binnenkort op SchoolTV.

Rijksmuseum Junior Fellowship
Het Junior Fellowship is de prijs voor het beste profielwerkstuk van het Rijksmuseum en de NTR. Alle scholieren (van vmbo tot vwo) kunnen meedoen door een werkstuk te maken dat een relatie heeft met het museum. Daarmee maken ze kans op een meerdaagse traineeship in het museum en de NTR én een studiebeurs van 1500 euro. 

 Het Rijksmuseum Junior Fellowship wordt mogelijk gemaakt door Stichting Saphir / Rijksmuseum Fonds.

Meer nieuws