Schoolfilm van de Maand juni: Mijn bijzonder rare week met Tess

Mijn bijzonder rare week met Tess

De film Mijn bijzonder rare week met Tess  is geselecteerd als Schoolfilm van de Maand juni, onderdeel van het initiatief Film in de Klas. Deze ontwapenende boekverfilming is gebaseerd op het gelijknamige boek van Anna Woltz. De film behandelt grote thema’s als opgroeien, de dood en vriendschap maar luchtig en zomers gebracht, met de Wadden als fotogenieke setting.

De film gaat over Sam die de zomervakantie doorbrengt op Terschelling. In het gezelschap van zijn ouders, zijn grote broer en een heleboel toeristen, heeft Sam toch de gave om zich ‘alleen te voelen’. Tot hij Tess ontmoet, een ongrijpbaar meisje met een groot geheim. Vrienden worden met Tess is leuk, maar het is ook een uitdaging, want haar gekke gedachten stellen hun relatie voortdurend op de proef. Tess sleurt hem mee in een avontuur dat hun levens voorgoed zal veranderen.

 Bekijk hier de film en het bijbehorend lesmateriaal.

In de bijbehorende les, perfect voor groep 6 – 8 van het basisonderwijs, gaan leerlingen aan de slag met fragmenten uit de film. Ze luisteren naar de muziek, denken na over de personages en de keuzes van de makers. Ook lezen ze het eerste hoofdstuk van het boek waarop de film gebaseerd is en vergelijken ze dit met het begin van de film. Bij de les is een creatieve verwerkingsopdracht beschikbaar, waarin leerlingen voorspellingen doen over hoe de film verder gaat.

Het doel van Film in de Klas is om scholieren door heel het land met de Nederlandse film en beeldcultuur in contact te brengen en hen bewust te leren kijken. Film in de Klas geeft docenten de mogelijkheid filmeducatie gemakkelijk in het onderwijs op te nemen. De films en lespakketten zijn gratis beschikbaar op schooltv.nl/filmindeklas.

Meer nieuws