Nieuws en Co: het nieuwe Radio 1 programma van NOS en NTR

Lara Rense nieuwsfoto

NPO Radio 1 gaat vanaf 4 januari op de schop. Een van de nieuwe programma's is Nieuws en Co, een coproductie van NOS en NTR. Nieuws en Co staat - zoals de titel al zegt - voor nieuws en meer. Wetenschap, cultuur en diversiteit krijgen speciale aandacht. In Nieuws en Co is ruimte voor verdieping en verbreding. Lara Rense (foto) brengt luisteraars op de hoogte van het nieuws van de dag, maar ook nieuws uit de wereld van wetenschap en cultuur.

Ook Petra Possel en Joost Karhof naar Nieuws en Co

De uitzending komt niet alleen vanuit de studio in Hilversum; presentatoren Mustafa Marghadi en Petra Possel gaan (afwisselend) het land in op zoek naar bijzondere verhalen. Zij brengen de luisteraars het ‘geluid van de straat’. Tot slot is er voor diverse reportages een samenwerking met de redactie van het televisieprogramma Nieuwsuur (NOS & NTR). Joost Karhof is de vaste vervanger van Lara Rense.

Nieuws en Co (NOS & NTR)

16.00-18.30 uur, NPO Radio 1

Promo: https://youtu.be/yHjv8Us2wH0

Vernieuwing in de ochtend

Ook het NOS Radio 1 Journaal krijgt een nieuw geluid. Vanaf 4 januari 2016 brengt Jurgen van den Berg luisteraars op de hoogte van nieuws dat je moet én dat je wilt weten. Dit doet hij met een vast team: nieuwslezer en co-host Amber Brantsen, weerman Marco Verhoef, politiek verslaggever Joost Vullings, sportcommentator Gio Lippens en economisch duider Merel Stikkelorum. Winfried Baijens presenteert op de zaterdagochtenden en is de vaste invaller van Jurgen van den Berg.

Op het hele uur hoor je een overzicht van het belangrijkste nieuws van dat moment. Verder is er elk kwartier een overzicht van opvallende ontwikkelingen in binnen- en buitenland, de sport en het gesprek van de dag. Wat houdt Nederland bezig? Tussen de nieuwsoverzichten door praat Jurgen van den Berg daarover met verschillende mensen die in het nieuws zijn. In het laatste (extra) halfuur blikt Jurgen vooruit op de agenda voor die dag.

NOS Radio 1 Journaal (NOS)

06.00-09.30 uur (ma t/m vrij) & 07.00-08.30 uur (za), NPO Radio 1

Vernieuwing in de avond

Het nieuwe avondmagazine Langs de Lijn En Omstreken van de NOS en de EO start ook op maandag 4 januari. Het programma biedt de luisteraars van maandag tot en met vrijdag tussen 20.30 en 23.00 uur een mix van nieuws, (live) sport en persoonlijke gesprekken bij het nieuws met gasten uit onder meer de politiek, sport, cultuur en de media.

Op maandagavond bespreekt een sportforum van steeds wisselende sportjournalisten en andere deskundigen het belangrijkste actuele sportnieuws van de achterliggende en de komende week. Op vrijdagavond is er een nieuwsforum van een vast panel, aangevuld met een deskundige.

Verder gaat dagelijks een verslaggever op pad om live in de uitzending het antwoord te vinden op een uitzoekvraag die voortkomt uit de actualiteit.

De presentatie van het programma is voor het leeuwendeel in handen van Renze Klamer, namens de EO, en NOS Sport-presentator Robbert Meeder. Maar ook EO-ers Margje Fikse en Tijs van den Brink en Jeroen Stomphorst en Herman van der Zandt (beiden NOS) zullen met regelmaat te horen zijn. 

Langs de Lijn En Omstreken (EO & NOS)

20.30-23.00 uur, NPO Radio 1

 

Meer nieuws