Nieuwe Podcastserie - De Man en de Maan

sterrenkundige, ruimte, woltink, maan, satelliet, podcast

Wat gebeurde er net na de oerknal, tijdens de begindagen van ons universum? Voor het antwoord op die vraag moet astronoom Marc Klein Wolt weg van de aarde: naar de achterkant van de maan. Dat is de perfecte onderzoeksplek om oeroude signalen op te vangen, weg van aardse stoorzenders. Eén probleempje: er is nog niemand op deze kant van de maan geweest. Als de Nederlandse sterrenkundige in zee gaat met opkomende ruimtemacht China om zijn grote droom waar te maken, blijkt samenwerken niet zonder risico.

Documentairemaker Saar Slegers volgt Marc Klein Wolt tijdens zijn race tegen de klok en ziet hoe zijn wetenschappelijke droom langzaamaan verandert in een nachtmerrie. Een achtdelige podcast over grootse dromen, culturele clashes en de nieuwe wereldorde.

De Man en de Maan, een podcast van NTR, Radio Doc, Stichting Autres Directions en Aldus’ producties, is nu beschikbaar via nporadio1.nl en alle podcastapps. 

De afleveringen worden bovendien uitgezonden door Radiodoc (de eerste twee afleveringen op 2 en 9 februari) en Focus Radio (alle afleveringen vanaf 4 februari).

Bekijk de trailer

Man en de Maan - Podcast - trailer from NTR on Vimeo.