Niek Barendsen en Ilse Warringa maken satirische comedy CAST

Niek Barendsen en Ilse Warringa

Niek Barendsen en Ilse Warringa schrijven en regisseren samen een nieuwe comedy voor de NTR, getiteld CAST.

CAST is een achtdelige, satirische comedy over een castingbureau dat geboycot wordt, maar alles op alles zet om te herrijzen uit eigen as. Laverend tussen kunst, commercie en activisme probeert ‘Van Leeuwen-Casting’ te overleven.

De beroemde casting-director Louis van Leeuwen was altijd de spin in het landelijke web en hij wist altijd de spannendste klussen binnen te halen. Maar nu wordt zijn bedrijf geplaagd door schandalen omtrent grensoverschrijdend gedrag.

CAST is een serie over ijdelheid en ambitie, kunst en commercie, #MeToo en media; met een inkijkje in het leven van Nederlandse sterren die elkaar treffen op de set, de première of op het castingbureau.

Niek Barendsen en Ilse Warringa: "We vinden het geweldig om met CAST actuele satire te maken over deze woelige tijd, maar ook menselijk drama over botsende personages die naar elkaar toegroeien. Bovendien richten we graag de pijlen op onze eigen wereld van theater, film en tv."

De achtdelige televisieserie CAST, met o.a. Gijs Scholten van Aschat, Jacqueline Blom, Lykele Muus, Imanuelle Grives en Claire Bender, is in 2023 bij de NPO te zien.

Foto ANP

Meer nieuws