Promenade
NPO Start

Mangiare! en De Brand in het Landhuis genomineerd voor Zilveren Reissmicrofoon

Dinsdagavond 14 mei heeft Vincent Bijlo in het NPO Radio 1-programma Met Het Oog op Morgen bekendgemaakt dat het NTR-radioprogramma Mangiare! en de NTR-podcastserie De Brand in het Landhuis genomineerd zijn voor de Zilveren Reissmicrofoon 2019, de prijs voor beste radioprogramma van het jaar. De winnaar wordt bekendgemaakt op donderdag 20 juni in Het Ketelhuis te Amsterdam.

Mangiare!
Mangiare! is een wekelijks culinair vrijdagavondprogramma van de NTR op NPO Radio1. Het is in 2010 begonnen en kwam voort uit het Radiolab: een plek voor nieuwe ideeën. Presentatie is in handen van Petra Possel die een aangename sfeer creëert en spreekt met allerlei culinaire gasten. Vaste rubrieken zijn reportages, een receptenwedstrijd voor luisteraars en redacteuren die koken en uiteraard van alles laten proeven aan de gasten. Praten over eten op de radio: het lijkt een idioot idee, maar bij Mangiare! werkt het heel goed.

De Brand in het Landhuis. 
De jury verslond in één middag alle zes afleveringen van De Brand in het Landhuis, een meesterlijk gemaakte podcast van podcastmaker en acteur Simon Heijmans. Aflevering 1 werd op 20 januari 2019 uitgezonden in Radio Doc, op NPO Radio 1.

De andere genomineerde is Mieke van der Weij. Mieke is iemand die schijnbaar onopvallend al jaren haar werk doet. Ze gaat haar eigen gang en trekt zich niets aan van omroepbazen. Ze legde in haar radiocarrière een parcours af dat liep van AVRO, VPRO, HOS, TROS en NOS naar Omroep MAX. Ze beheerst vele genres en is altijd zichzelf.

De jury bestaat uit radiorecensenten en mediajournalisten Edwin Wendt, Frederique de Jong, Jan Emous, Patrick Kicken, Roeland van Zeijst en juryvoorzitter Vincent Bijlo.

Nieuws