Like Tears in Rain

Rutger Hauer nieuwsbericht

Vijf jaar na de dood van Rutger Hauer maakt zijn peetdochter Sanna Fabery de Jonge het indrukwekkende Like Tears in Rain. Vol eerder nooit vertoonde privébeelden schetst Like Tears in Rain een intiem beeld van het leven van Nederlands grootste acteur en van zijn sterke hang naar vrijheid en avontuur.

Rutger Hauer speelde in meer dan 200 films en had hoofdrollen in o.a Blade Runner, Turks Fruit, Nighthawks, The Hitcher en Soldaat van Oranje. Over zijn privéleven was hij uitermate gesloten. Met unieke nooit eerder vertoonde beelden geschoten door Hauer zelf, zien we in Like Tears in Rain de acteur zoals hij écht was: een eigenzinnige en zachtmoedige man met uitzonderlijk veel genegenheid voor zijn vrienden, die met zijn grote liefde Ineke Hauer-Ten Cate het leven omarmde. Naast diverse intimi delen ook Paul Verhoeven, Monique van de Ven, Anton Corbijn, Whoopi Goldberg, Mickey Rourke hun herinneringen aan Rutger Hauer.

Like Tears in Rain van Sanna Fabery de Jonge gaat op zondag 22 september in première tijdens het Nederlands Film Festival en is op dinsdag 15 oktober om 22:40 te zien bij de NTR in Het Uur van de Wolf op NPO 2. De documentaire werd geproduceerd door Scenery & Viaplay Group.

Sanna Fabery de Jonge
Sanna Fabery de Jonge (1972) studeerde Kunst en Media Management aan de HKU waarna zij jarenlang werkzaam was als agent bij Features Agency. Ze richtte Family Affair Films op met Floor Onrust and produceerde diverse korte films en co-produceerde de speelfilm Nothing Personal, die diverse prijzen won nationaal en internationaal. Sinds 2014 woont Sanna met haar gezin in Los Angeles.

Like Tears in Rain is Sanna’s eerste lange documentaire als regisseur en schrijver. Ze werkte voor de muziek van Like Tears in Rain met componist Matthijs Kieboom.

Meer nieuws