Project Rembrandt
NPO Start

Lancering webdoc en tv-serie over Midden-Oosten

De NTR heeft de unieke interactieve webdoc en de televisieserie over het Midden-Oosten gelanceerd. De NTR laat met dit project de sleutelmomenten uit de geschiedenis van het Midden-Oosten zien, maar toont ook de rijke cultuur en hoopvolle kant door middel van positieve reportages van toekomstbouwers in de regio. Want het Midden-Oosten is meer dan alleen oorlog. 

Interactieve webdoc 
In de interactieve webdoc npofocus.nl/middenoosten zijn het verleden, heden en de toekomst van het Midden-Oosten op een bijzondere manier in beeld gebracht en met elkaar verbonden. Reis virtueel door het Midden-Oosten en leer de geschiedenis en cultuur van deze regio beter kennen. Swipe door sleutelmomenten in de geschiedenis, dwaal rond op de interactieve kaart of bekijk videoportretten van toekomstbouwers die verslaggever Hans Jaap Melissen in het Midden-Oosten heeft gemaakt. Daarnaast heeft de webdoc verrassende content, zoals het verhaal over de Arafat sjaal, het kaartspel met Saddam Hoessein of de glossy van IS. 

Televisieserie "Hoop en Wanhoop in het Midden-Oosten. Een geschiedenis"
Vanaf 18 juli begint de 4-delige televisieserie "Hoop en Wanhoop in het Midden-Oosten" om 21.15 uur op NPO 2. Vier sleutelmomenten in de geschiedenis van het Midden-Oosten worden uitgelicht:

18 juli – Europese grenzen – Arabische Opstand (1916)
25 juli – Joodse grenzen – Stichting Israël (1948)
1 aug – Arabische grenzen – Suez-crisis (1956)
8 aug – Islamitische grenzen - Revolutie in Iran en bezetting Mekka (1979)

Nieuws