Justin Verkijk wint Pop Media Prijs 2023

Justin Verkijk prijsuitreiking

Niemand minder dan NTR programmamaker Justin Verkijk heeft vandaag de prestigieuze Pop Media Prijs 2023 gewonnen in Groningen. Dat is zojuist bekend gemaakt tijdens Eurosonic Noorderslag (ESNS), het grootste showcase festival van Europa. De Pop Media Prijs wordt jaarlijks op ESNS uitgereikt aan Nederlandse muziekjournalisten die innoveren in de media. 

Hoofdredacteur Cultuur NTR Lois de Jong: "Vandaag krijgt Justin de Pop Media Prijs mede door de vernieuwende en eigenzinnige dingen die hij doet onder de vlag van de NTR. Zo maakt hij de radioshow The Beat op NPO 3FM, de podcastserie Als Muren Konden Pratenover legendarische nachtclubs en is hij het creatieve brein achter het TikTokkanaal The Beat of the moment waar hij op geheel eigen wijze verslag doet van dance- en clubcultuur. We zijn ontzettend trots op en blij met Justin en verheugen ons op nog meer moois in de toekomst!"

Uit het juryrapport:“Justin Verkijk beet zich in de dancewereld vast zoals eigenlijk niemand dat doet. Met een reeks aan sprankelende podcasts waardoor je direct zelf ook de club in wil duiken, met zijn eigen radioshow en ja, zelfs op het social medium waar veel mediamakers zich nog geen raad mee weten: TikTok.”

De andere genomineerden waren regisseur Henk van Engen, verantwoordelijk voor registraties van Lowlands tot VPRO On Stage en van North Sea Jazz tot Pinkpop, en FunX-dj en programmamaker Ouassima Tajmout, die vele succesvolle formats bedacht, wereldsterren interviewde en bekendstaat om haar maatschappelijke betrokkenheid.

Meer nieuws