Koken met De Aardappeleters

Boek De Aardappeleters

In april is het boek De Aardappeleters verschenen. Het is gebaseerd op het gelijknamige programma dat NTR in coproductie met producent Bureau Voorlichting maakte en in de afgelopen jaren heeft uitgezonden. Net als de twintigdelige serie vormt het boek een avontuurlijke reis langs vele gerechten vol memorabele ontmoetingen.

Wat staat er allemaal in het boek? Verhalen over gerechten zoals sushi, schnitzel en steak, die we zo gewoon vinden dat we er niets meer over weten. Waar komen ze vandaan en waarom zijn ze zo beroemd?  De Aardappeleters, met presentator Joris Vermeer, trokken de wereld in en zochten het uit. Ze haalden de verhalen uit de krochten van eeuwenoude bibliotheken, tekenden ze op uit de monden van chefs, baronessen, boeren, revolutionairen en uitvinders en noteerden zelfs een paar oerrecepten. Het boek is, kortom, een verrassend avontuur vol babi, bolo en bbq, spaghetti, maffia en kaasfondue, zeezieke koeien en vleesthee.

Matthijs van Nieuwkerk las het boek voor de Volkskrant rubriek Matthijs van Nieuwkerk kiest: "Het geweldige boek De aardappeleters lees je al bijna met de pan in de hand."

De afdeling contentexploitatie is bij de NTR verantwoordelijk en de drijvende kracht achter dit soort initiatieven. De afdeling heeft tot doel om de programma’s van de NTR en onze merken op een andere manier dan via de televisie onder de aandacht te brengen.

De Aardappeleters bekijken? Ga naar NPO Start voor de hele serie.

Meer nieuws