Het Laatste Woord: Willibrord Frequin

Het Laatste Woord met Willibrord Frequin

Op Hemelvaartsdag werd bekend dat journalist Willibrord Frequin op 80-jarige leeftijd was overleden. In 2020 sprak Jeroen Pauw uitgebreid met hem in het kader van het programma Het Laatste Woord. Afspraak was dat het programma pas zou worden uitgezonden na zijn overlijden. De NTR zond dit bijzondere interview daarom diezelfde avond uit, om 00.10 uur op NPO 1. Zondag na Hemelvaart was de uitzending nog een keer te zien, om 18.10 uur op NPO 1.

Terugkijken?

Het Laatste Woord

In Het Laatste Woord vertelt Willibrord Frequin openhartig over zijn leven. Aan bod komen zijn katholieke jeugd, zijn schokkende ervaringen in oorlogsgebieden als Biafra en Oeganda en het verlies van idealen. Frequin neemt Pauw mee naar zijn stamkroeg Moeke Spijkstra in Blaricum en naar zijn huis, en vertelt over zijn vriendschappen en liefdes. Ook geeft hij openheid van zaken over de beruchte ‘Hoofdenaffaire’ uit 1989 die hem zijn hele verdere carrière is blijven achtervolgen. Dat de zaak zwaar op hem drukte, blijkt ook weer uit dit gesprek met Jeroen Pauw. Maar plezier bleef de oud-KRO-journalist tot op hoge leeftijd uitstralen. Frequin verklaart waarom Carnaval ‘de drie mooiste dagen van het jaar’ zijn en waarom hij het geloof in God weliswaar is kwijtgeraakt, maar toch blijft hopen op een plek in de hemel.

Bijzondere interviews 

Jeroen Pauw heeft de afgelopen jaren diverse interviews opgenomen met bekende Nederlanders op leeftijd, waarin deze terugkijken op hun leven. Uitgangspunt van die interviews is dat ze dat ze pas na hun overlijden worden uitgezonden. Eerder werd in Het Laatste Woord al het gesprek met Liesbeth List uitgezonden.

Meer nieuws