Groot nieuws over reuzenpanda Fan Xing!

De kleine reuzenpanda vliegt uit

Iedere stap in het leven van de 2,5 jarige reuzenpanda Fan Xing is door de camera’s van Het Echte Leven in de Dierentuin vastgelegd. Binnenkort vertrekt hij naar China voor een belangrijke missie: hij moet voor nageslacht zorgen. Op 24 december wordt er teruggeblikt op memorabele momenten van Fan Xing op Nederlandse bodem. En dat niet alleen: er is groot nieuws! 

Het team is er onlangs tijdens een medische controle van het reuzenpandajong achter gekomen dat Fan Xing geen mannetje is, maar een vrouwtje. ‘Fan Xing heeft ons verrast. Voor ons was het geslacht een feit dat we tijdens de gezondheidscontrole onder narcose voor de zekerheid nog even wilden controleren. We weten immers dat het gewoon erg moeilijk is om het geslacht bij een panda vast te stellen’’, aldus José Kok - verzorger van Fan Xing.

Reuzenpandajong Fan Xing kwam ter wereld op 1 mei 2020. Na een aantal maanden, toen het jonge dier zelf uit het kraamhol kon komen en al erg actief was, was het verantwoord om het even van moeder Wu Wen te scheiden en aan een korte medische controle te onderwerpen. Dit gebeurde zonder narcose en moest zo snel mogelijk gebeuren om moeder en jong weer vlug met elkaar te herenigen. Het vaststellen van het geslacht van een reuzenpanda is lastig. Het leek er toen op dat het een mannetje betrof.

Wat dit betekent voor de missie van Fan Xing - het zorgen voor nageslacht en het in stand houden van deze bijzondere diersoort - is aanstaande zaterdag te zien in een speciale uitzending over Fan Xing. De special is opgenomen in Ouwehands Dierenpark en is een coproductie van de NTR en I Care Producties.

Uitzending: Het Echte Leven in de Dierentuin - de kleine reuzenpanda vliegt uit is op 24 december te zien om 19.05 uur op NPO1. 

Meer nieuws