Het Klokhuis
NPO Start

De Eindexamen Geschiedenis Quiz

Vanuit het Rijksmuseum met Jeroen Pauw

 

Eindexamen! Een tijd van tintelende spanning, maar ook een tijd die voor velen een herinnering voor het leven zal blijken te zijn. Het blokken, de examenstress, het ‘elkaar erdoorheen slepen’. De ontlading als je geslaagd bent, samen feestvieren op Chersonissos of Lloret de Mar.

Helaas… de eindexamenleerlingen van dit jaar zullen het moeten missen.

Als pleister op de wonde organiseert de NTR voor deze pechvogels - maar tegelijk voor iedereen die zich zijn eigen examenperiode nog met een mix van vrees en vreugde herinnert – een feestelijke eindexamenquiz: 

De Eindexamen Geschiedenis Quiz. Een meeslepende kennisquiz vol leuke filmfragmenten, veelzeggende schilderijen en ‘vreemde’ objecten onder leiding van quizmaster Jeroen Pauw.

Het vak: Geschiedenis.

De locatie: De Eregalerij van het Rijksmuseum.

De presentator: Jeroen Pauw.

Met fragmenten uit het rijke omroeparchief en objecten uit het Rijksmuseum wordt een groep kandidaten, onder wie eindexamenleerlingen van dit schooljaar en bekende Nederlanders, onderworpen aan een pittige geschiedenisquiz.

Uitzending: woensdagavond 3 juni, om 20.30 uur op NPO 2. 

 

Ben jij zelf een eindexamenleerling? Wij zijn nieuwsgierig hoe deze gekke periode jou vergaat…

Ben je opgelucht of juist teleurgesteld dat je geen examen hoeft te doen? Ben je blij met het Corona-diploma of niet? En hoe ga je nu het diploma vieren? Of ben je juist glorieus gezakt? Hoe gaat volgens jou deze periode van examenstress en corona de geschiedenis in?

En speciaal voor leerlingen met Geschiedenis in het pakket: Vind je Geschiedenis lastig of makkelijk? Zijn er tijdvakken, historische figuren of gebeurtenissen die je extra saai of juist spannend vindt?

Maak alleen of met klasgenoten een filmpje van max. 6 minuten waarin je antwoord geeft op deze vragen en stuur het uiterlijk 22 mei op naar examen@ntr.nl. Dan komt jouw filmpje misschien wel in de uitzending!  

 

De Eindexamen Geschiedenis Quiz is een programma van de NTR, met dank aan het Rijksmuseum en Examenbundel van ThiemeMeulenhoff.

 

Foto: Eregalerij Rijksmuseum

Nieuws