De Lesbische Liga wint Winq Media Award

De Lesbische Liga wint

Tijdens de zesde editie van de Winq Diversity Awards heeft De Lesbische Liga de Winq Media Award gewonnen! Annefleur Schipper en Vera Siemons bespreken in deze populaire podcast al meer dan vier jaar queer representatie in het media-aanbod. Zo zorgen zij voor meer positieve zichtbaarheid van lesbische, biseksuele en queer vrouwen en moedigen ze hen aan om lekker luid zichzelf te zijn. Ze laten op hun eigen speelse manier zien dat het leuk is om lesbi te zijn.

Winq Hoofdredacteur Martijn Kamphorst: “De rechten van onze community staan wereldwijd onder druk. Ook Nederland zakt steeds verder op de Europese ranglijst van landen waar lhbti-rechten goed geregeld zijn. Met deze awards maken we ruimte voor een positief geluid, door krachtige mensen en initiatieven uit te lichten die de zichtbaarheid en acceptatie van onze gemeenschap vergroten.”

Annefleur Schipper: “Na jarenlang waarin er vaak alleen aandacht was voor de ingewikkeldheden of pijn van lesbisch, bi of queer zijn in media is het te gek om te zien dat we nu, samen met alle luisteraars en bekende lesbische iconen die mee werken aan onze podcast, zo'n positief en luid geluid vol queer joy kunnen laten horen. De Liga voelt voor mij als een familie, waar we kunnen lachen, huilen, serieuze zaken bespreken maar ook hardop vieren wie we zijn. Dat we daar nu de Winq Media Award voor winnen maakt me ontzettend trots en is een grote eer."

Vera Siemons: “Het is een enorme eer om na vier jaar samen podcast te maken deze waardering te krijgen! Ik vond het persoonlijk best eng om destijds onze plek in te nemen - maar de reacties vanuit de community zijn een grote steun geweest! Hopelijk blijven andere mensen nu ook zien dat die groep (les)bische vrouwen toch best wel aanwezig is en ook een stem wil krijgen in het medialandschap.”

Andere winnaars waren onder anderen Erwin Olaf (De Winq Inspiration Award) en Jörgen Raymann (De Winq Ally Award).

Queer magazine Winq organiseerde de Winq Diversity Awards dit jaar voor de zesde keer. Tijdens eerdere edities ontvingen onder meer Raven van Dorst, Splinter Chabot, Tim Hofman, Lotte van Eijk, Sylvana Simons en Arjen Lubach een prijs voor hun inspanningen.

Meer nieuws