Project Rembrandt
NPO Start

80 Jaar Oorlog in 80 plekken

De NTR en het Rijksmuseum hebben met een bijzondere website het startsein gegeven van een groot geschiedenisproject. Het is dit jaar 450 jaar geleden dat de Tachtigjarige oorlog begon. In dat kader worden het hele jaar door in Nederland en deels over de grens activiteiten en tentoonstellingen georganiseerd.

De website 80jaaroorlog.nl bevat een landkaart met een overzicht van alle activiteiten en historische locaties tijdens dit herdenkingsjaar; van nagespeelde veldslagen tot theaterstukken en van fietstochten tot lezingen. Zo kan íedereen op zoek naar '80 Jaar Oorlog' bij hem of haar in de buurt en verder weg!

Naast het verkennen van de kaart, kan men zich rond laten leiden door Hans Goedkoop. In een drietal audiotours – over Oranje, religie en militaire ontwikkelingen – neemt hij de luisteraar mee naar bijzondere activiteiten en plekken in het land.  

80jaaroorlog.nl is een initiatief van de NTR en het Rijksmuseum. De lancering van de website vond 23 april plaats in het Nationaal Militair Museum.

Televisieseries

Vanaf 28 september zendt de NTR de 7-delige televisieserie '80 jaar Oorlog' uit, gepresenteerd door Hans Goedkoop. En op 30 september start de 7-delige historische comedyserie 'Welkom in de 80-jarige oorlog', geschreven en geregisseerd door Niek Barendsen.

Nieuws