Eus' Boekenclub op zondagavond

Vanaf 9 april 2023 verschijnt het programma twaalf weken lang elke zondag avond om 19.25 uur op NPO 2 met uitzendingen van 40 minuten.

Eus' Boekenclub

Het programma bevat de bekende ingrediënten: vanuit het Burgerweeshuis in Deventer ontdekt Eus samen met schrijvers, dichters, boekenverzamelaars en politici de kracht van verhalen vertellen.

De langere aflevering biedt ook ruimte aan een nieuw element: er is ruimte voor nu (nog) onbekende schrijvers. Honderdduizenden Nederlanders zijn bezig met het schrijven of uitbrengen van een debuutroman. Het merendeel van de manuscripten blijft ongepubliceerd. Wat voor ervaringen hebben aspirant-auteurs met uitgeverijen? En welke verhalen halen nooit de drukpers? Eus’ Boekenclub geeft nu nog onbekende schrijvers een felbegeerd podium.

In deze reeks vragen we politici uit Den Haag naar hun favoriete boek. Zo vertellen Gunay Uslu (Staatssecretaris Cultuur en Media), Karien van Gennip (Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid), Pieter Heerma (Fractievoorzitter CDA) en Lilian Marijnissen (Fractievoorzitter SP) over een boek dat hen aan het denken heeft gezet of diepe indruk heeft gemaakt.

Samen met de leesclub bespreekt Eus de boeken van onder anderen de schrijvers Yorick Goldewijk, René Appel, Gijs Wilbrink, Marion Bloem, Alex Boogers en Laura van der Haar. Met wat voor gevoel sloegen hun leesclubleden het boek dicht? Zijn ze positief verrast, of valt er een kritische noot?

De leesclub bestaat uit smaakmakers uit de media, cultuur en journalistiek. Onder anderen Sinan Can, Marije Knevel, Ad Visser, Tatum Dagelet en Meral Polat schuiven aan.