Vanaf 3 juni begint een nieuwe reeks Eus' Boekenclub vol tips en inspiratie voor in de vakantiekoffer. Schrijver en presentator Özkan Akyol, beter bekend als Eus, zet vanuit het Burgerweeshuis in Deventer als vanouds het boek én de lezer centraal. Hij ontvangt dichters, burgemeesters en aspirant-auteurs. Ook gaat hij in gesprek met bekende schrijvers over hun nieuwste roman en de locaties waar de verhalen zich afspelen. En dat doet Eus niet alleen: ook dit seizoen krijgt hij bijval van zijn leesclub, die onder anderen bestaat uit Froukje en Rik van de Westelaken. 

Eus ontvangt schrijvers Dimitri Verhulst, Jan van Aken, Eva Vriend, Mohammed Benzakour en Frank Nellen en gaat met ze in gesprek over hun nieuwste roman. Waar spelen de verhalen zich af? En hoe zorg je ervoor dat je je lezers omverblaast? 

Zoals altijd schuiven ook prominente Nederlanders uit de wereld van media, cultuur en actualiteit aan in de leesclub. Astrid Kersseboom, Khadija Arib, Nazmiye Oral en William Spaaij zijn onder anderen deze reeks van de partij. 

En schuiven burgemeesters aan over zijn of haar favoriete vakantieroman, dragen dichters een zomers gedicht voor en is de rubriek ' de onbekende schrijver’ terug van weggeweest.