Een nieuw tweeluik in de reeks historische comedy’s voor alle leeftijden, waarin dit keer de prehistorie centraal staat. Die tijd duurde 2,5 miljoen jaar: vanaf de allereerste mensachtige, langs steentijd, ijstijd, bronstijd en ijzertijd tot de inval van de Romeinen. In Welkom in de prehistorie wordt het samengevat in twee keer 25 minuten.

Van wie stammen we af? Waar komen de mensen vandaan?  Wie maakte de grottekeningen en de hunebedden, hoe maakten de oermensen vuur, hoe koud was de ijstijd en waar zijn al de neanderthalers toch gebleven? Wat was de grootste sprong voorwaarts van de mens? 

De grote kenner Charles Darwin (Erik van Muiswinkel) en ijsmummie Ötzi (Rogier in 't Hout) zijn te gast bij Dorine (Plien van Bennekom) en geven antwoord op al deze vragen. Ook het meisje van Yde oftewel ‘het veenlijk’ (Dorine van Gent) en Julius Caesar (Pierre Bokma) wippen langs.

Met Ellen Pieters, Lies Visschedijk, Bas Hoeflaak, Remko Vrijdag, Lucretia van der Vloot, Laus Steenbeeke, Sanguita Akkrum, Cees Geel, Roos van Erkel, Matteo van der Grijn, Sieger Sloot, Wimie Wilhelm, Dorien van Gent, Lucas Reijnders e.v.a.

De serie is bedacht, geschreven en geregisseerd door Niek Barendsen, onder eindredactie van Loes Wormmeester en is tot stand gekomen met de hulp van wetenschappelijk adviseur Prof. Wil Roebroeks.