In Project Dans strijden deelnemers om de beste allround danser van Nederland te worden. Dertig dansers beginnen aan een avontuur dat ons door verschillende dansstromingen leidt. Van ballroom tot hiphop, van dancehall tot ballet en alles daartussen.

Een gastdocent die zijn of haar sporen in de danswereld verdiend heeft, neemt ze mee in het ontstaan en de achtergrond van die dans en laat zien welke moves ze absoluut moeten beheersen.

Elke aflevering krijgen de dansers een technische opdracht en een groepsopdracht in de dansstijl van de week. Ze trainen onder leiding van twee bevlogen coaches. Een strenge maar rechtvaardige vakjury beoordeeld hun uitvoeringen en kiest elke week één danser die het programma moet verlaten.

De dansers die meedoen dromen allemaal van een succesvolle danscarrière. Sommigen staan al af en toe op het podium maar willen er hun hele leven aan wijden. Sommigen begonnen aan een dansopleiding maar maakten die nooit af omdat hun leven een andere wending nam. En anderen hebben het gewoon nooit aangedurfd om er serieus werk van te maken. Maar nu is de tijd van dromen voorbij en nemen ze het heft alsnog in handen.

Project Dans is een nieuwe serieuze danswedstrijd van de makers van Project Rembrandt.