Een jeugddocumentaire over nooit opgeven als je iets graag wilt in een wereld die helemaal nieuw voor je is. 

De meiden van hockeyclub Noorderlicht in Amsterdam-Noord zitten nog niet zo lang op hockey. Sterker nog: hiervoor wisten ze zelfs niet wat deze sport inhoudt. In hun multiculturele buurt speelde namelijk niemand hockey. Dit veranderde toen de meiden op hun basisschool een clinic kregen. Ze waren meteen enthousiast. Raphaisa ook. Ze smeekte haar moeder om haar in te schrijven bij de club, maar moeder Genista zag het niet meteen zitten. Raphaisa liet zich niet kisten en verzon een list om op de club te mogen. Met succes.

In Raphaisa’s hockeyteam zitten nu meerdere kinderen uit haar wijk, zoals Ghaya en Roya. Evenals alle andere hockeymeiden willen zij ook graag winnen en doelpunten scoren. Het woord opgeven kennen ze niet - inmiddels staan ze bovenaan in de competitie. Raphaisa is topscoorder van haar team en haar moeder, die het in begin totaal niet enthousiast was, is nu de coach die als geen ander in dit team gelooft.  

Dit zijn de makers van Noord Scoort!:
Fouzia El Hannouti is freelance redacteur/researcher bij onder andere Het Klokhuis en bij de afdeling levensbeschouwing van de NTR. Ze woont in Amsterdam-Noord en heeft ook een dochter die deel uit maakt van deze hockeyclub. 

Rinske Bosch is freelance regisseur voor verschillende publieke omroep waaronder de NTR. Ze maakt onder andere (jeugd)documentaires, journalistieke en informatieve programma’s. De maatschappelijke betekenis van sport speelt een belangrijke rol in haar werk.