Zondag 31 december van 14.00 - 16.00 uur op NPO Radio 1

In het nieuwe programma Nog Even Over geven jonge cabaretiers en comedians een eigenzinnige terugblik op 2023. Wat zijn de grote thema’s voor de nieuwe generatie en wat is hun persoonlijke kijk daarop? Kortom: waar moeten we het nog even over hebben. 

Presentator Roel Maalderink verwelkomt Céline Schrama, Teun van den Elzen, Alina Sharipova en Bugra Gedik op de laatste dag van het jaar in de studio van NPO Radio 1. Iedere comedian speelt een korte conference over een eigen gekozen thema. Met z’n allen gaan ze vervolgens het gesprek aan. Het was een bewogen jaar in het politieke landschap, de crompouce was nergens meer te verkrijgen en er zijn flink wat mensen gecanceld. Ze laten niets onbesproken. 

Comedy werkt natuurlijk het beste met een echte lach. De uitzending is daarom live vanuit Hilversum, in een comedy-setting met publiek. 

Céline Schrama was finaliste van het Leids Cabaret Festival 2022. Op het podium is haar ongemakkelijkheid en onhandigheid haar beste wapen. Celine haar hoge grapdichtheid en zelfspot zijn daarbij haar grootste troef; eerst zichzelf belachelijk maken, en dan.. is het publiek aan de beurt. 

Teun van den Elzen won het Groninger Studenten Cabaret Festival, schrijft voor het satirisch televisieprogramma Dit Was Het Nieuws, is columnist bij Spijkers met Koppen en studeerde intussen cum laude af als politicoloog. Hij toert momenteel door heel Nederland met zijn eerste solovoorstelling Meer Kan Ik Er Niet Over Zeggen.  

Alina Sharipova is een Vlaamse stand-up comedian gevestigd in Amsterdam en met sterke roots in de post-Sovjetperiode. Deze ingrediënten zorgen voor een stevige voedingsbodem voor het materiaal waarmee Alina optreedt. In haar debuut show That Funny Feeling duikt ze onbevreesd in de uitdagingen die haar opvoeding met zich meebracht en deelt ze anekdotes over ervaringen met haar oer-Nederlandse vriend. 

Bugra Gedik won in 2017 de publieksprijs op het Amsterdam Studenten Cabaret Festival. ZIjn comedy is rauw en introspectief met een filosofisch randje. Bugra is opgegroeid in Amsterdam-West tussen Turken en tokkies en geschoold in Zuid tussen Vespa’s en kakkers. Doe daar zijn perverse studentenleven bij en je krijgt een beeld van deze brutale cabaretier. 

Roel Maalderink is televisiemaker, presentator en mediajurist. Hij presenteert het media-satirische programma Plakshot bij de VPRO. Voor De Speld ontwikkelde hij De De Speld Podcast en presenteert hij liveshows. De vakjury van de Volkskrant verkoos hem tot mediatalent van 2021.