NTR Speelfilms
NPO Start

NTR Speelfilms

(Jeugd)films uit binnen- en buitenland

Bekijk de films online!

Filmagenda

Toni Erdmann programmapagina

Toni Erdmann

vrijdag 7 februari, 23.20 uur, NPO 3

Winfried is een 65-jarige begeesterende muziekleraar met een voorliefde voor grappen en die samenwoont met zijn oude hond. Zijn dochter Ines is echter het compleet tegenovergestelde: als ambitieuze zakenvrouw, reist ze de hele wereld rond en trekt van het ene project naar het andere om zo recht op de carrièreladder omhoog te klimmen. Vader en dochter krijgen elkaar daarom niet vaak te zien, maar dat verandert abrupt als Winfried's hond sterft en hij besluit om (onaangekondigd) Ines te gaan bezoeken op haar werk.

Duitsland, 2016
Regie: Maren Ade
Cast: Peter Simonischek, Sandra Hüller, Michael Wittenborn, Hadewych Minis, Trystan Pütter

Magic Mountains programmapagina

Telefilm: Magic Mountains

woensdag 12 februari, 21.20 uur, NPO 3

Lex, succesvol schrijver van populaire romans, heeft maar geen gemoedsrust. Hij vraagt zijn muze Hannah, ooit levenspartner en klimmaatje, voor de laatste keer met hem naar de bergen te gaan. Lex organiseert een trip naar de Slowaakse Hoge Tatra en huurt de professionele gids Voytek in om hen naar het startpunt te leiden. Vanaf daar wil Lex alleen verder klimmen met Hannah, maar de gids wil hem niet alleen met haar achterlaten. In de bergen blijkt de normaal impulsieve Lex namelijk totaal onbetrouwbaar.

Telefilms zijn speelfilms voor televisie, die inspelen op maatschappelijke thema’s. Deze coproducties van onafhankelijke producenten en de publieke omroep krijgen financiële steun van het CoBO, de uitvoerder van het project.  Telefilms worden uitgezonden op NPO 3.

MEER TELEFILMS

La tete haute programmapagina

La tête haute

zaterdag 14 februari, 23.30 uur, NPO 2

Malony, een tiener met een moeizaam verleden, werkt zich keer op keer in de problemen. Omdat zijn moeder niet in staat is om goed voor hem te zorgen, komt hij onder toezicht te staan van kinderrechter Florence, en maatschappelijk werker Yann. Zij doen hun uiterste best om de jongen op het rechte pad te houden en hem mee te laten draaien in de maatschappij. Wanneer Malony om deze reden naar een streng internaat wordt gestuurd, ontmoet hij Tess. Zij leert hem om niet op te geven en altijd de hoop op een beter leven te blijven behouden.

Frankrijk, 2015
Regie: Emmanuelle Bercot
Cast: Catherine Deneuve, Rod Paradot, Diane Rouxel

Zurich programmapagina

Zürich

zaterdag 29 februari 2020, 00.05 uur, NPO 2

Zurich is een film van Sacha Polak (HEMEL, NIEUWE TIETEN) met Wende Snijders die in deze film haar speelfilmdebuut maakt.

In een wanhopige poging om het verleden te vergeten, zwerft Nina (Wende Snijders) langs de snelwegen van Europa. Ze ontmoet de Duitse vrachtwagenchauffeur Matthias (Sascha Alexander Gersak) en reist met hem mee. Maar veel over wie zij is, laat Nina niet los. Langzaamaan wordt duidelijk dat Nina zich ophoudt in de truckerswereld omdat ze gedreven wordt door de pijn van het ultieme verraad dat haar is overkomen.

Nederland, 2014
Regie: Sacha Polak
Cast: Wende Snijders, Sascha Alexander Gersak, Barry Atsma, Aäron Roggeman, Martijn Lakemeier

Winnaar CICAE Art Cinema Award - Filmfestival Berlijn 2015
Geselecteerd voor het Filmfestival van Berlijn 2015, sectie FORUM
Nominatie voor Beste Muziek (Rutger Reinders) - Gouden Kalf 2015
Nominatie voor Beste Montage (Axel Skovdal Roelofs) - Gouden Kalf 2015
Nominatie voor Beste Camera (Frank van der Eerden) - Gouden Kalf 2015
Nominatie voor Beste Actrice (Wende Snijders) - Gouden Kalf 2015

45 years programmapagina

45 years

vrijdag 6 maart 2020, 23.30 uur, NPO 2

Engels filmdrama. Het is een week voor het 45-jarige huwelijksfeest van Kate en Geoff Mercer, wanneer er een brief arriveert voor Geoff. Het lichaam van zijn eerste geliefde is gevonden in het ijs van de Zwitserse Alpen, waar zij begin jaren 60 vermist raakte. Het bericht brengt de echtgenoten danig uit balans en het is nog maar de vraag of hun huwelijk het feest haalt in de vijf dagen die nog resteren.

Groot-Brittannië, 2015
Regie: Andrew Haigh
Cast: Charlotte Rampling, Tom Courtenay, Geraldine James

Pawn sacrifice programmapagina

Pawn sacrifice

vrijdag 13 maart 2020, 22.50 uur, NPO 2

Aangrijpende film over de Amerikaanse schaaklegende Bobby Fischer, die het ten tijde van de Koude Oorlog moet opnemen tegen de Russische Boris Spassky. Terwijl de hele wereld toekijkt speelt Fischer niet alleen een wedstrijd tegen Spassky, maar ook tegen zichzelf. De druk van de wedstrijd is hoog en Fischer moet zich bewijzen.

Verenigde Staten, 2014
Regie: Edward Zwick
Cast: Tobey Maguire, Liev Schreiber, Peter Sarsgaard

La fille inconnue programmapagina

La fille inconnue

vrijdag 27 maart 2020, 23.15 uur, NPO 2

Jenny is een jonge, sociaal betrokken, huisarts in Seraing, nabij Luik. Op een avond nadat de praktijk gesloten is, wordt er aangebeld, maar ze besluit niet meer open te doen. De volgende dag wordt een jong meisje dood gevonden aan de Maas. Het blijkt het meisje te zijn dat voor haar deur stond. Jenny voelt zich schuldig en zet alles op alles om de identiteit van het meisje te achterhalen zodat ze niet anoniem begraven wordt. Haar zoektocht blijkt niet zonder risico's en langzaamaan wordt duidelijk welk drama zich heeft afgespeeld.

België, 2016
Regie: Luc Dardenne
Cast: Adèle Haenel , Olivier Bonnaud, Jérémie Renier