Filmagenda

Ventoux

Zaterdag 18 mei, 21.55 uur, NPO 3
Vier mannen, vrienden van weleer, beklimmen op hun racefiets de Mont Ventoux, zoals ze dat 30 jaar geleden ook deden. En ze doen wat mannen zo goed kunnen: loodzware ernst en slap ouwehoeren moeiteloos afwisselen. Totdat hun jeugdvriendin, de prachtige Laura zich meldt en de 'spoken' uit het verleden zich aandienen. In een hedendaagse en herkenbare mix van hilariteit en weemoed overwint de vriendschap, die juist door dat verleden een vriendschap voor het leven blijkt.

Nederland, 2015
Regie: Nicole van Kilsdonk
Met onder meer: Kasper van Kooten, Wilfried de Jong en Leopold Witte

Donderdag 16 mei gaat Laatste ronde in première, het vervolg op Ventoux.

Dolor y Gloria

Vrijdag 24 mei, 00.20 uur, NPO 2
Dit drama speelt zich af in Spanje. Salvador Mallo heeft al in geen jaren een film meer gemaakt, maar kan gelukkig nog teren op de successen die hij als regisseur heeft genoten. Wanneer een oude film van Salvador onder het stof vandaan wordt gehaald, brengt dat hem in contact met voormalig acteur Alberto. De twee worden eindelijk weer herenigd, nadat ze lang geleden zijn gebrouilleerd. De ontmoeting zet een kettingreactie in gang, waarin het verleden terugkeert in het leven van Salvador. Terugdenkend aan zijn jeugd en zijn moeder wordt hij gedwongen om zijn demonen onder ogen te komen.

Zappbios: Jongens

Zaterdag 1 juni om 15.30 uur op NPO Zapp
Jongens vertelt over Sieger, een sportieve, wat gesloten 15-jarige jongen die samenwoont met zijn oudere broer Eddy en zijn vader Theo. Tijdens de atletiektrainingen ontmoet Sieger Marc, zijn nieuwe teamgenoot. In een zomerse film waarin nieuwe liefdes opbloeien probeert ook Sieger de liefde te ontdekken.

Nederland, 2014
Regie: Mischa Kamp
Met onder meer: Gijs Blom, Ko Zandvliet en Jonas Smulders

The perfect candidate

Vrijdag 7 juni om 00.20 uur op NPO 2
Door een samenloop van omstandigheden ziet de jonge arts Maryam Alsafan zich genoodzaakt zich in te schrijven als kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen. Ze beseft dat dit een kans is om de erbarmelijk onderhouden toegangsweg tot het ziekenhuis eindelijk te laten herstellen, en met de hulp van een online-stappenplan en haar beide zussen zet ze een verkiezingscampagne op. Maar al snel blijkt dat Maryam mannelijke kiezers aan haar kant moet krijgen om enige kans van slagen te hebben, en dat lijkt een brug te ver in de Saoedische gemeenschap.

2019, Saoedi-Arabië/Duitsland
Regie: Haifaa Al-Mansour
Met onder meer: Mila Alzahrani, Khalid Abdulrhim en Dae Al Hilali