Filmagenda

Leeuwin programmapagina

Zappbios: Leeuwin

Zondag 23 juni, 09.00 uur, NPO Zapp
Rosi heeft een perfect leven in Suriname. Ze woont in een mooi huis, heeft veel vrienden en een passie voor voetbal. Tot ze ineens naar Nederland moet verhuizen en alles verandert.

Door haar nieuwe bestie Jitte komt ze in het meidenvoetbalteam op school terecht. Niet iedereen is daar even blij mee, omdat ze beter is dan de rest. Lukt het haar om haar droom te volgen om Oranje Leeuwin te worden én haar nieuwe vrienden bij elkaar te houden?

Regie: Raymond Grimbergen
Met o.a.: Alyssa van Ommeren, Soumaya Ahouaoui, Cees Geel, Jay Karim-Jonker, Sanguita Akkrum, Urvin Monte, Apollonia Sterckx, Manou Jue Cardoso, Yip Andjar en Nora Dari

Narcosis

Narcosis

Vrijdag 5 juli, 23.10 uur, NPO 3
Een hecht gezin raakt ontwricht wanneer de vader tijdens een professionele duik niet meer bovenkomt. Geen begrafenis, geen afscheid, alleen een huis vol herinneringen. Gebukt onder het ongrijpbare verlies, ontwijkt Merel de dood van haar man en alles wat er mee te maken heeft. Haar jonge kinderen raken hierdoor verstrikt in hun zoektocht naar antwoorden, waardoor het gezin uiteindelijk hard tot stilstand komt. Merel heeft geen andere keuze dan het verlies op haar eigen unieke manier onder ogen te komen, om samen weer aan een nieuw leven te kunnen beginnen.

Nederland, 2022
Regie: Martijn de Jong
Met o.a. Thekla Reuten en Fedja van Huêt

Quo Vadis, Aida?

Vrijdag 19 juli, 23.40 uur, NPO 2 (hh)
Aida werkt in Srebrenica op de Nederlandse VN-basis als tolk in dienst van de Verenigde Naties. Samen met haar gezin en 20.000 andere Bosnische moslims zoekt zij een veilig onderkomen vanwege het oprukkende Bosnisch-Servische leger. De film toont de uren voorafgaand aan de dramatische evacuatie van de vluchtelingen. Tot dan is Aida er zeker van dat de VN ze zou beschermen, maar als de chaos steeds groter wordt, probeert ze uit alle macht zelf haar man en zonen te redden. Meer dan 8.000 Bosnische vluchtelingen worden omgebracht.

Bosnië en Herzegovina, 2020
in coproductie met: Oostenrijk, Roemenië, Nederland, Duitsland, Polen, Frankrijk, Noorwegen en Turkije
Regie: Jasmila Žbanić
Cast: Jasna Đuričić, Izudin Bajrović, Boris Ler, Dino Bajrović, Boris Isaković, Johan Heldenbergh, Raymond Thiry, Juda Goslinga, Teun Luijkx, Reinout Bussemaker, Sol Vinken, Job Raaijmakers, Sanne Den Hartogh, Micha Hulshof, Joes Brauers

In Blue

Vrijdag 26 juli, 00.10 uur, NPO 2
Wanneer de doorgewinterde Nederlandse stewardess Lin tijdens een vlucht naar Boekarest moet helpen bij een bevalling, maakt dit emoties in haar los die ze lang niet onder ogen heeft durven zien. De volgende dag op weg naar het vliegveld rijdt Lins taxi de vijtienjarige weesjongen Nicu aan, een jongen die in de ondergrondse tunnels van de stad leeft. Ze besluit met hem mee te gaan naar het ziekenhuis. De toevallige ontmoeting leidt tot een band tussen de twee, die op momenten op een dunne, soms voor hen verwarrende lijn balanceert tussen vriendschap, moeder-zoonrelatie en liefde; een onverwachte connectie die hen beiden kracht geeft.

Nederland, 2017
Regie: Jaap van Heusden
Met o.a.: Maria Kraakman, Bogdan Iancu, Ellis van den Brink

Zappbios: Bears love me

Zaterdag 10 augustus, 15.30 uur, NPO Zapp
Een gezin dat gewend is aan dagelijkse routine en diepgewortelde gewoontes ervaart spanning en stress als ze besluiten om op een campervakantie te gaan naar het buitenland. Het is niet zo romantisch als gehoopt en dit dwingt iedereen in een nieuwe rol.

Nederland, 2019
Regie: Eva M.C. Zanen
Met onder meer: Layla Zara Seme, Hanneke Scholten en Gürkan Küçüksentürk

Buladó

Zondag 18 augustus, 09.00 uur, NPO Zapp
Een magisch realistisch en liefdevol verhaal van een kleine familie in Bandabou, Curaçao. Wanneer de verschillen in mentaliteit tussen de rationele vader Ouira en de spirituele opa Weljo steeds meer met elkaar in botsing komen, zoekt de eigenzinnige Kenza vastberaden haar eigen weg tussen deze twee uitersten.

Nederland / Nederlandse Antillen / België, 2020
Regie: Eché Janga
Met onder meer: Tiara Richards, Everon Jackson Hooi en Felix de Rooy

Zappbios: Dunya & Desie in Marokko

Zondag 18 augustus, 15.25 uur, NPO Zapp
Hartverwarmende en komische roadmovie over de hartsvriendinnen Dunya en Desie. Op haar achttiende verjaardag krijgt Dunya tot haar grote schrik te horen dat ze uitgehuwelijkt wordt aan een Marokkaanse neef. Tegelijkertijd raakt Desie zwanger van haar rijschoolleraar. Ze weet niet of ze het kindje moet houden en besluit samen met Dunya op zoek te gaan naar haar biologische vader. Wanneer deze in Marokko blijkt te wonen, lijkt dit een uitweg voor hen allebei. In Marokko komen ze in komische, romantische en confronterende situaties terecht die hen uiteindelijk dwingen om keuzes in hun leven te maken.

Nederland, 2008
Regie: Dana Nechushtan
Met onder meer: Maryam Hassouni, Eva van de Wijdeven en Theo Maassen