Vanaf 5 februari 2024 online te zien bij NPO3.nl

Frags. Hits. Wins. Skins. Bots. Tops. Skips & Simps. NTR en producent NL Film zijn in de gamewereld gedoken voor Multiplayer: dé comedyserie door en voor gamers. Centraal staat een groep jonge werknemers in een gamewinkel. Hier is het woord ‘computerspelletje’ al lang niet meer op z’n plek en beleven ze iedere dag een nieuw game-gerelateerd avontuur. Een kijkje in een wereld vol humor, passie en vriendschap, waar iedereen in al z’n gamer glorie geaccepteerd wordt.

Minka (17) spendeert het grootste deel van haar dag achter haar scherm. Wanneer haar vader daar genoeg van heeft en haar schermtijd op nul zet, komt ze in een gamewinkel te werken. Daar voelt ze zich voor het eerst in haar leven op haar plek. Met haar excentrieke collega’s begeeft ze zich in een wereld van nerdy betweters, retourfraude en nachtelijke gamereleases, terwijl ze tegelijkertijd de nieuwste games spelen, memes delen en proberen te overleven in hun turbulente werkomgeving. In ieder avontuur wat ze beleven, staat een ander gamegenre centraal.

De online comedyserie is ontwikkeld naar een idee van Paul de Vrijer, bekend van Vakkenvullers, Herres en Sas heeft een SOA. Hij is tevens de schrijver van de serie.

De regie is in handen van David Cocheret (Spangas, De Slet van 6VWO). Zowel Paul als David zijn gamers in hart en nieren en willen met deze serie een ode doen aan de gamingcultuur.

De cast bestaat uit onder anderen Annabelle Hinam, Isabel Bruijnzeels, Mohamed Ali, Jay Karim-Jonker, Maurits Wijmenga en John Buijsman (De Tatta’s).

Multiplayer is een coproductie van de NTR en producent NL Film.