Paul Witteman is op Goede Vrijdag te gast bij de jaarlijkse uitvoering van de Matthäus-Passion van Johann Sebastian Bach door de Nederlandse Bachvereniging in de Grote Kerk in Naarden.

De NTR zendt op Goede Vrijdag voor het eerst sinds jaren weer een integrale uitvoering van de Matthäus-Passion van Johann Sebastian Bach uit! U ziet een uitvoering van de Nederlandse Bachvereniging o.l.v. Jos van Veldhoven, die enkele uren eerder die dag plaatsvond in de Grote Kerk in Naarden. De Matthäus-Passion op Goede Vrijdag in Naarden is het hoogtepunt van de jaarlijkse tournee van de Nederlandse Bachvereniging. En dit wordt een heel speciale uitvoering.

Want dirigent Jos van Veldhoven neemt na 35 jaar afscheid als artistiek leider van de Nederlandse Bachvereniging. Voor deze bijzondere gelegenheid blikt hij samen met Paul Witteman terug op zijn lange periode als artistiek leider van een van ’s werelds meest prestigieuze Bach-instituten. Wat is er in deze tijd allemaal veranderd? Beziet hij als Bachvorser de Matthäus-Passion nu heel anders dan 35 jaar geleden?

Jos van Veldhoven dirigeert koor en orkest van de Nederlandse Bachvereniging en het Kampen Boys Choir. Solisten zijn Thomas Hobbs (Evangelist), Griet de Geyter (sopraan I), Isabel Schicketanz (sopraan II), Alex Potter (alt I), David Erler (alt II), Valerio Contaldo (tenor I), Benedict Hymas (tenor II), Stephan MacLeod (Christus / bas I) en Sebastian Noack (bas II).