Presentator Paul de Leeuw is terug met Knoop & de Leeuw: de wekelijkse talkshow waarin mensen met een (verstandelijke) beperking centraal staan. Paul bespreekt hierin de grote thema’s van dit moment zoals; oorlog, wonen en werk. Dit doet hij met spraakmakende tafelgasten, met én zonder beperking. Een feestelijk programma vol verrassende gesprekken, plezier, muziek en met een goede dosis humor.

Nieuw is dit jaar het Knoopiniepanel, waarin 100 mensen met een (verstandelijke) beperking hun mening geven over allerlei lopende zaken. Ook zijn er optredens van bekende artiesten, huisband Wimpie & de Domino’s is weer van de partij en gasten met een beperking krijgen de kans om deel te nemen aan hun favoriete tv-programma. Paul: “Ik heb ontzettend veel zin om opnieuw met deze groep enthousiaste mensen bijzondere gesprekken te hebben en vooral ook lol te maken.”

Niet alleen vóór, maar ook áchter de schermen bestaat het team van Knoop & de Leeuw deels uit mensen met een beperking: van redacteuren tot opnameleider, van visagist tot publieksopwarmer.