Lucas is 29 jaar en alles loopt lekker. Hij heeft een leuke baan, een eigen huisje in Amsterdam Noord, 2 kippen, geen vriendin maar wel iemand met wie hij af en toe slaapt: K. En K is onverwacht zwanger … van hem! K woont om de hoek, is van Marokkaanse afkomst en heeft besloten dat ze het kind wil houden.

In de podcast Kan je even langskomen? neemt Lucas je mee in wat er op je afkomt als je vader wordt terwijl je daar nog nooit over hebt nagedacht. Wat komt er praktisch bij kijken? En hoe gaat dat in z’n werk, een kind krijgen met een persoon waar je geen relatie mee hebt?

In 14 afleveringen krijg je een inkijkje in het leven van Lucas; van bezoekjes naar de verloskundigenpraktijk tot gesprekken met zijn ouders over hoe Lucas dit denkt te gaan doen in een huisje van 40 m2. Lucas vertelt alles met de nodige humor en positivisme. Hij heeft geen idee wat er op hem afkomt, maar gaat er met een gezonde dosis optimisme en naïviteit tegenaan, wat zorgt voor hilarische momenten.

BELUISTER DE PODCAST VIA 3FM

Kan je even langskomen? is een podcast van de NTR voor NPO 3FM. Redactie: Rosa van Toledo. Montage: Hans Poel. Audionabewerking: Joep Wiertz. Productie: Catherina Kooij. Illustratie: Olivier Heiligers. Eindredactie: Derek van Winsen.