Rajiv Bhagwanbali zoekt in het tweeluik Jong en hindoe uit hoe het zit met de geloofsbeleving van hindoejongeren. Steeds vaker botsen de oude en nieuwe generaties hindoestanen met elkaar. De oude generatie hecht veel waarde aan tradities en religieuze rituelen. Maar jongeren vragen zich steeds meer af wat daar de zin van is. Rajiv gaat in gesprek met verschillende hindoejongeren over hoe zij hun geloof ervaren.

De oudere generatie hindoestanen is heel hecht. Iedereen kent elkaar, de cultuur, de gebruiken. En daar houden ze graag aan vast. Maar de jongere generatie wijkt daar steeds vaker vanaf. De jongeren zijn opgegroeid in Nederland, gaan hier naar school, gaan uit. Dat zorgt vaak voor wrijving. Ook ten aanzien van de geloofsbeleving.

Jonge hindoes willen niet alleen met hun hart geloven, maar ook met hun hoofd. Ze vragen zich steeds meer af wat de zin is van de hindoeïstische rituelen.

in het tweeluik Jong en hindoe gaat presentator Rajiv Bhagwanbali op onderzoek uit. Hoe zit het met de geloofsbeleving van de jongere generatie hindoes/hindoestanen? Wat hebben ze van huis uit meegekregen? Wat doen ze er zelf mee?  En wat willen ze zelf doorgeven aan de volgende generatie?

Rajiv Bhagwanbali is een creatieve duizendpoot. Hij is danser, heeft een eigen massagepraktijk en met zijn stichting Connecting Cultures initieert hij dans en theaterproducties waarin verschillende culturen samenkomen. Rajiv’s vader is pandit (hindoepriester), opgegroeid met alle rituelen die bij het Hindoeïsme horen. In eerste instantie is het geloof Rajiv opgedrongen en kreeg hij weerstand tegen het ‘’moeten’’. Het hindoeïsme voelde bij hem als een soort poppenkast. Maar nu hij wat ouder wordt, wil hij zich meer verdiepen in het hindoeïsme en ziet hij steeds meer de mooie kanten aan het geloof.