Traditiegetrouw wordt in het laatste weekend van augustus de nationale opening van het culturele seizoen gevierd. Dit jaar presenteert Eric Corton op zaterdag 26 augustus om 22.10 uur live vanuit Koninklijk Theater Carré het programma Het Culturele Seizoen: DE OPENING.

Een uur lang komen oude bekende, verrassende jonge en gerenommeerde artiesten langs. In een wervelende show met een variatie aan optredens in alle genres: van klassiek tot pop en van cabaret tot dans. Een greep uit het programma: Jett Rebel is sinds zijn hitsingle “Louise” niet meer weg te denken van de poppodia. In Carré laat hij zien waarom. Zanger Huub van der Lubbe zingt een lied uit de musical ‘De man van La Manscha’. Cabaretier Claudia de Breij houdt een mini conference over de stand van het land. Het Groot Omroepkoor komt met 60 zangers sterk. Singer-songwriter Spinvis betovert met zijn poëtische teksten. Intrigerende en emotionele dans van choreograaf Shailesh Bahoran.Zangeres Naaz maakt een flitsende comeback. In Carré zingt ze in het Koerdisch het prachtige “Kche baralla”. Dichter Gershwin Bonevacia gaat voor het eerst op een muzikaal avontuur en neemt een kinderkoor mee. Soulvolle klanken van aanstormend talent Kymara. En zangeres Sophie Straat bewijst dat de smartlap niet dood is.Dit allemaal onder begeleiding van de meest swingende bigband van Nederland: New Cool Collective. De band viert zijn 30-jarig bestaan met een gastoptreden van de fenomenale jonge danser Joshua Markiet. (Programmering o.v.b.)

Nieuw concept
De Uitmarkt  stopt na 45 jaar in haar huidige vorm. Stichting Uitmarkt presenteert nu een nieuw concept onder de naam ‘DE OPENING van het culturele seizoen’ dat in het laatste weekend van augustus 2024 landelijk wordt georganiseerd. In dit overgangsjaar opent Koninklijk Theater Carré speciaal haar deuren om de start van komend cultureel seizoen samen met het Nederlandse publiek en diverse artiesten in te luiden onder de nieuwe titel DE OPENING.

Bijwonen live uitzending
Voor meer informatie over het bijwonen van de live uitzending van Het Culturele Seizoen: DE OPENING vanuit Koninklijk Theater Carré ga naar www.openingcultureleseizoen.nl