Lady in Black

Extreme ervaringen en emoties staan centraal in het werk van de Vlaamse choreografe Ann Van den Broek. Haar heftige choreografieën zijn vrijwel zonder uitzondering heel persoonlijk. Haar werkwijze is niets ontziend. Ze verlangt van haar dansers, maar ook van zichzelf, onvoorwaardelijke toewijding. Deze aanpak staat centraal in de documentaire The Lady in Black van Lisa Boerstra.

Ann Van den Broek heeft met haar vernieuwende en succesvolle dansvoorstellingen internationale faam verworven. Tegelijkertijd heeft ze in het dagelijks leven te maken  met de complexe haat liefde verhouding tot de mensen om haar heen. De documentaire The Lady in Black bevat een harde confrontatie tussen de dansers en hun choreografe. Regisseuse Lisa Boerstra (die eerder voor de NTR L.A. Raeven – De Verbeelding Voorbij maakte) laat zien hoezeer Ann Van den Broek zelf met de choreografieën verweven is en brengt leven en werk van de kunstenaar samen in een nieuwe ervaring.

De documentaire concentreert zich op de voorbereidingen van de voorstelling The Black Piece. Hierin nemen de dansers en een cameraman het publiek mee naar het zwart dat onophoudelijk aantrekt, aandacht opeist, intrigeert en beklijft. De camera onthult en ontsluiert wat anders ongezien blijft. De toeschouwer  wordt telkens op het verkeerde been gezet. Is de werkelijkheid niet altijd vreemder dan je denkt? De voorstelling zet dansers en publiek op scherp.

Regie: Lisa Boerstra
Producent: Windmill Film, Annemiek van der Hell

 

Preview The Lady in Black from WINDMILL FILM on Vimeo.