Op zaterdag 20 januari 2024 presenteren 3FM-dj’s Vera Siemons en Justin Verkijk live vanuit de Oosterpoort in Groningen het televisieprogramma Eurosonic Noorderslag 2024. De show van negentig minuten is gevuld met interviews, reportages en optredens van nieuw talent uit Nederland én Europa. Optredens zijn er dit jaar van Froukje, Sef en Sophie Straat. Nederlandse talenten als Jana Mila, Droom Dit en Julia Sabaté zijn te zien in persoonlijke reportages en er zijn uiteraard exclusieve sessies, van onder anderen Hiqpy, Kay Slice en  Library Card. Maar de vraag van de avond is natuurlijk: wie wordt de winnaar van de Popprijs?  Vera en Justin geven het verlossende antwoord in Eurosonic Noorderslag 2024.  

De Popprijs
Eurosonic Noorderslag (ESNS) is het grootste showcasefestival van Europa en vindt ieder jaar in januari plaats in Groningen. Met als belangrijk onderdeel de bekendmaking van de Popprijs. Aan presentatoren Vera en Justin dit jaar de eer om live de winnaar bekend te maken. De dj's staan te popelen: 

Vera Siemons: “Eurosonic Noorderslag is voor mij de meest frisse start van het nieuwe jaar: ontelbaar veel talent uit heel Europa dat je over een paar jaar misschien wel op het hoofdpodium van je favoriete festival gaat zien. Ik hou ervan om op ontdekkingstocht te gaan in Groningen, met als kers op de taart natuurlijk Noorderslag. Eén grote viering van de beste Nederlandse acts van dit moment. Ik kan niet wachten om mijn enthousiasme te delen!”

Justin Verkijk: “Een nieuw jaar is voor mij pas echt begonnen als ESNS is geweest. Een prachtige internationale en vooral muzikale bijeenkomst en ik zie het ook altijd als een sneak peak naar de komende festivalzomer. Wat een eer dat ik voor het tweede jaar op rij met mijn lievelingscollega Vera de Popprijs mag uitreiken!”

Als sinds 1986 wordt De Popprijs in januari uitgereikt aan de persoon of artiest die in het afgelopen jaar een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek. Daarbij spelen zaken als bijzondere artistieke prestaties, nationaal en internationaal succes of een langdurige carrière een rol, maar geen daarvan is doorslaggevend: het uiteindelijke oordeel is aan de jury. Eerdere winnaars van de Poprijs waren o.a. Goldband, Ronnie Flex, Anouk en 2 Unlimited.

De Popprijs is een initiatief van BV Pop en de Kunstenbond/Ntb, en wordt uitgereikt door Buma Cultuur en ESNS.

 

Eurosonic Noorderslag 2024 is zaterdag 20 januari live te zien bij de NTR op NPO 3 om 22:00 uur.