Vierdelige documentaireserie waarin Eelco Bosch van Rosenthal door de Amerikaanse staat Texas reist, waar het Amerika van de toekomst razendsnel vorm krijgt.

Decennialang gold Californië als het beloofde land. Nu is dat Texas, een staat groter dan Frankrijk. Nu al vindt één op de tien geboortes in de VS daar plaats. De grensstaat in het zuiden - zou het een zelfstandig land zijn, dan was het de 10e economie in de wereld - werkt als een magneet op nieuwkomers van buiten en binnen de Verenigde Staten. Ze vinden er werk, ruimte en betaalbare huisvesting. Vergeet de Hollywood-clichés: Texas is een moderne staat die razendsnel verandert.

Maar met de groei kwam ook de discussie. Booming Texas lag de afgelopen jaren in de frontlinie van alle grote debatten die in de VS werden gevoerd: over immigratie, over klimaatverandering en over de vraag of Amerika nog wel een democratie is.

Met de presidentsverkiezingen in het vizier reizen Nieuwsuur-journalist Eelco Bosch van Rosenthal en regisseur Hans Pool door Texas, waar je nu al kunt zien hoe Amerika er in de toekomst uitziet.