Wil jij je verder ontwikkelen als regisseur in spanning, actie en menselijk drama? Dan is het nieuwe NTR-talentontwikkelingstraject iets voor jou.

De NTR zoekt zes aanstormende regisseurs voor de nieuwe dramaserie Alpha 00. Deze serie wordt geschreven door Simon de Waal (bekend van Het Gouden Uur en Sleepers) en geproduceerd door Horizon Film in opdracht van de NTR. Michiel van Jaarsveld (Het jaar van Fortuyn, Van der Valk) is showrunner en coach. De serie wordt ontwikkeld voor NPO 3.  

Over de serie
Alpha 00 volgt een speciaal team van politie-specialisten dat tijdens de meest intense operaties vanuit een mobiel commandocentrum leidinggeeft op een heftig plaats delict. Elke aflevering presenteert een nieuwe, spannende zaak zoals gijzelingen, ontvoeringen of terroristische dreigingen. De serie biedt een onthullende kijk op de meest intense (fictieve) politiezaken in Nederland, verweven met een doorlopende verhaallijn over corruptie en persoonlijke trauma’s.

Jouw kans
NTR biedt zes regisseurs de kans om ieder een aflevering van 42 minuten te regisseren, die vanaf december 2024 gedraaid zullen worden. Je krijgt vakkundige begeleiding van Michiel van Jaarsveld, en werkt samen met scenarist Simon de Waal en zijn schrijfteam, bestaande uit Randy Oost en Yannick de Waal. Chafina Bendahman (producent van Rose Stories en Maya Creatives) staat je gedurende het traject bij als mentor. Het traject omvat ook workshops en inspiratiesessies van onder andere gerenommeerde makers.

Wie we zoeken
We zijn op zoek naar talentvolle regisseurs die klaar zijn om hun volgende stap te maken als regisseur, hun vaardigheden verder te ontwikkelen en vlieguren te maken als regisseur van een aflevering binnen de politiedramaserie Alpha 00.

 • We zoeken regisseurs met een passie voor het drama/misdaadgenre, die minstens één audiovisuele productie hebben geregisseerd die publiekelijk is vertoond, bijvoorbeeld op een filmfestival, bij een publieke screening of op televisie.
 • Dit traject is ook bedoeld voor regisseurs die gewend zijn aan een ander genre, maar die graag willen overstappen naar drama/misdaad.

Als regisseur kom je in aanmerking als je tenminste:

 • Minimaal één (korte) audiovisuele productie hebt geregisseerd die publiekelijk is vertoond, bijvoorbeeld op een filmfestival, bij een publieke screening of op televisie.
 • Interesse en affiniteit hebt met het drama/misdaadgenre, zelfs als je nog geen uitgebreide ervaring in dit genre hebt.
 • Let op, als je als hoofdregisseur betrokken bent geweest bij meer dan twee fictieseries, kom je niet in aanmerking voor dit traject.


  Hoe deel te nemen:
  Stuur een PDF met de volgende documenten:
  - Ingevuld aanmeldformulier
  - Motivatiebrief: Waarom wil je deelnemen? Wat wil je leren? Wat spreekt je aan in de serie en het genre?
  - C.V.
  - Link naar showreel

  Bij aanmelding verklaart de regisseur beschikbaar te zijn in de beoogde draaiperiode en inzetbaar te zijn gedurende de fases van pre- en postproductie. Ook gaat de regisseur akkoord met de Algemene Voorwaarden van Alpha 00.

  Planning
  September t/m december: scriptbesprekingen, inspiratiessessies en preproductie.
  December t/m maart/uitloop april: draaiperiode.
  Maart t/m juni: post-productie.

  Belangrijke Data
  - Aanmelden: Tot uiterlijk 25 juli 2024 vóór 12:00 uur via fictietalent@ntr.nl
  - Bekendmaking: Uiterlijk 12 augustus 2024 worden de geselecteerde regisseurs bekendgemaakt.

  Selectieproces
  Op basis van de aanmeldingen wordt een selectie gemaakt van kandidaten die worden uitgenodigd voor een gesprek. Ter voorbereiding ontvangen zij aanvullende informatie, zoals de seriebijbel en het pilotscript. Uiteindelijk worden zes regisseurs geselecteerd voor het traject.

  Grijp deze unieke kans om je regietalent te ontwikkelen en werk mee aan een spannende, nieuwe politiedramaserie.
  Voor vragen over aanmelding en project mail naar: fictietalent@ntr.nl

  We kijken uit naar je inzending!

  Alpha 00 maakt deel uit van de NPO-talentserieregeling, waarin NPO, het NPO-fonds en een publieke omroep samenwerken met als doel de ontwikkeling van talentvolle nieuwe makers te stimuleren.