In ‘25 jaar Nederlandse Dansdagen’ is een selectie van balletten en choreografieën te zien die voormalig danser en acteur Jan Kooijman, en internationaal gerenommeerd danser Redo (Redouan Ait Chitt) graag met Nederland willen delen. Omdat de Nederlandse Dansdagen dit jaar een 25-jarig jubileum vieren, zijn de mannen in het archief van het festival gedoken. Daarnaast is er een verslag van een groots opgezette battle waarin het allerbeste uit de urban kunsten te zien is. Ook is er een optreden van de Junior Company van de Nationale Opera & Ballet én zijn er choreografieën van Remy van Tilburg en Lloyd Marengo te bewonderen.

Jan en Redo geven in de uitzending commentaar op de getoonde stukken. Ze helpen de kijker toegang te krijgen tot zowel het vakmanschap van de klassiek geschoolde dansers als van breakdancers. Daarnaast stellen de presentatoren elkaar vragen over hoe dans hun leven heeft veranderd.

Jan: “Dat Nederland internationaal nog steeds bekend staat als dansland maakt me trots. Net als dat ik opnieuw verslag mag doen van al het moois tijdens het festival in Maastricht, met Redo aan mijn zijde.’

Redo: “Het is mijn eerste rol als presentator met een thema dat me zo dicht bij het hart ligt. Het wordt een vol en mooi programma met bijzondere makers en dansers.”


De Nederlandse Dansdagen
Dit jaar strijken de Nederlandse Dansdagen voor de 25e keer neer in Maastricht. Speciaal voor dit bijzondere jubileum zal het ‘feest van de Nederlandse dans’ extra groots gevierd worden. In theaters, op bijzondere locaties in de stad en vanaf online podia, maar ook voor het eerst vanuit de ‘Danstent’ op het Vrijthof – een interactief podium in het hart van de stad. Onder het motto Dans met mij worden met meer dan 100 activiteiten het publiek, makers, gezelschappen, amateurs en professionals samengebracht om dans in alle verschijningsvormen te vieren. Van klassiek ballet tot urban, van gerenommeerde gezelschappen tot de volgende generatie choreografen, van theater tot film en events voor een jong publiek – dit jaar wordt dans als nooit tevoren beleefd.

 

De Nederlandse Dansdagen vinden plaats van 30 september t/m 6 oktober. Meer informatie is te vinden op www.nederlandsedansdagen.nl