Plek voor talent

De NTR biedt verschillende plekken voor talentontwikkeling en maakt graag ruimte voor nieuw divers talent - zowel voor als achter de schermen.

Hier vind je voorbeelden van programma's en projecten over en door talent én hoe en wanneer je jezelf daarvoor kunt aanmelden.

Docwerk & Art Dept.

Docwerk is een werkervaringsplek voor (afgestudeerde) film- en mediamakers. Hier werk je onder begeleiding van NTR en Van Osch Films aan Art Dept. voor NPO2 extra.

Tijdens het traject word je gecoacht als maker, krijg je workshops van gerenommeerde experts en is er ondersteuning bij het schrijven van je eigen filmplan (om door te stromen naar bijv. Teledoc Campus). Zo leer je de wegen binnen de omroep, Hilversum en het bredere werkveld. Je gaat met elkaar op pad om te researchen, draaien en monteren. Het resultaat wordt uitgezonden op NPO2 extra en is te zien op NPO Start!

Aanmelden
Wil aan de slag om je talent aan te scherpen en te laten zien? Op deze plek kondigen we aan wanneer de werving voor een nieuwe lichting start. Heb je voor die tijd al vragen, neem contact op met sander.nieuwenhuijsen@ntr.nl of Frank@vanoschfilms.nl.

"Ik durf mezelf nu wel echt filmmaker te noemen. Omdat mijn opleiding geen filmopleiding was deed ik dat eerst nog niet. Maar met deze nieuwe berg ervaring en vier eindresultaten weet ik dat het wel goed zit. Ik heb heel wat praktische zaken over geluidsopname, montage en camera’s geleerd. Daarnaast hebben we ook onze eerste stappen in de film en tv-wereld van Hilversum gezet" - Okki Poortvliet (DOKWERK/Art Dept. 2021)

Werkervaringsplekken bij Net in Nederland

Net in Nederland is het online platform van de NPO voor en door nieuwkomers. Het platform helpt nieuwkomers om hun weg te vinden in de Nederlandse samenleving. De verhalen worden gepubliceerd in het Nederlands, Arabisch en Oekraïens. Net in Nederland wordt niet alleen gemaakt voor nieuwkomers, maar vooral ook door nieuwkomers. Jaarlijks zijn er 2 werkervaringsplaatsen beschikbaar voor vluchtelingen met een journalistieke achtergrond die ook in Nederland weer hun werk willen gaan doen. Zij worden begeleid door een vaste kern van redacteuren en krijgen 1 jaar de kans om werkervaring op te doen.

Zie ook: netinnederland.nl

Meer informatie? Mail naar: netinnederland@ntr.nl

Teledoc Campus

Talentvolle makers krijgen de kans om een documentaire van 25 minuten te maken voor NPO 3.
Teledoc Campus is een talentontwikkelingsproject van CoBO, Nederlands Filmfonds, NPO-fonds en de NPO & publieke omroepen.

Per jaar zijn er 3 of 4 indienrondes, verspreid over het jaar. De exacte deadlines, aanmeldingsprocedure en meer informatie vind je via CoBO.

Filmplannen kunnen een financiële toekenning krijgen voor ontwikkeling; de research en het schrijven van een documentairescript. Na uitwerking tot een script vindt opnieuw selectie plaats voor mogelijke realisering van de documentaire.
Bekijk de afleveringen op NPO Start
.

New Generation

New Generation portretteert Nederlandse jazztalenten die duidelijk een eigen pad zijn ingeslagen in de muziek, en gerespecteerd worden door de generaties die hen voorgaan.
Bekijk New Generation op NPO Start.

Stages & vacatures

Studeer je nog en zoek je een stage? Bij Mediastages vind je een overzicht van de openstaande stageplekken. Een overzicht van reguliere vacatures bij de NTR vind je hier.