NTR Soul & Jazz

De NTR zet zich al jarenlang in voor soul-, jazz- en wereldmuziekprogramming bij de Publieke Omroep. Dat doen we zowel lineair als online en on demand. Bijoorbeeld met de North Sea Jazz uitzendingen op NPO2, NPO2 Extra en Youtube, maar ook met een programma als New Generation waarin we de nieuwste generatie muzikanten volgen op weg naar het podium. Daarnaast maken we verhalende podcasts op NPO Soul en Jazz met o.a. Andrew Makkinga en Benjamin Herman en registreren we festivals als Transition, Mondriaan Jazz, Birdfest en ESNS.

Roots & Threads

In ‘Roots & Threads: Journeys Through Music History’ neemt filosoof, wetenschapshistoricus, DJ en label eigenaar Marieke McKenna je mee op een wereldwijde ethnomusicologische (studie van muziek in culturele context) ontdekkingstocht. Van politieke context tot technologische innovaties, immigratie tot underground scenes, globalisatie tot eeuwenoude culturele tradities. Je bent uitgenodigd voor een ‘deep dive’ naar pareltjes van verhalen uit de muziekgeschiedenis.

Get in!

Saxofonist Benjamin Herman (bekend van o.a. New Cool Collective en The Quartet-NL) neemt je via zijn platencollectie mee door de wereld van jazz en alle aanverwante stijlen. Met onderwerpen die inspelen op de actualiteit, maar ook eerbetonen aan nationale en internationale grootheden. Elke aflevering gaat een andere kant op, met Benjamin’s persoonlijke interesses als dwarsverbanden.

Makkinga Moves

In Makkinga Moves neemt Andrew Makkinga je mee naar festivals en concerten. Op zoek naar ontmoetingen en verhalen achter de livemuziek. Hij spreekt grote artiesten op festivals als North Sea Jazz, en gaat op zoek naar nieuwe talenten die de kleinere festivals veroveren. Andrew spreekt ze allemaal en neemt jou mee terug naar de mooiste optredens.

The Score

In The Score gaat presentatrice Samantha Coleridge met de luisteraar op reis naar de mooiste en meest betekenisvolle soundtracks onder films gericht op Soul en jazz muziek.

Soul & Jazz Live!

Wat er op de podia en festivals in Nederland gebeurt hoor je wekelijks in Soul & Jazz Live! met Andrew Makkinga. Een uur lang live muziek, met verse opnames en pareltjes uit de archieven van de NTR.